Anfører Mads ”Pylle” Pedersen (tv) og Rasmus Bang Rasmussen havde de afgørende fødder på bolden, da Nørager vandt topkampen mod Grenaa IF med 2-0. Foto: Martin Schultz

Anfører Mads ”Pylle” Pedersen (tv) og Rasmus Bang Rasmussen havde de afgørende fødder på bolden, da Nørager vandt topkampen mod Grenaa IF med 2-0. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Bang og Mads ”Pylle” sendte Nørager B til tops

Nørager B slog til i slutningen af kampen og vandt med 2-0 i topopgøret mod Grenaa IF

Af
Martin Schultz

På mål af forsvarsspilleren Mads ”Pylle” Pedersen og angriberen Rasmus Bang Rasmussen vandt Nørager B lørdag eftermiddag en fortjent sejr i topopgøret mod Grenaa IF i Serie 3 og satte sig dermed på førstepladsen i puljen.

Foran en pæn tilskuerkulisse på sommerens sidste solskinsdag dominerede hjemmeholdet gennem det meste af kampen, men satte sine tilhængeres tålmodighed på prøve, for scoringerne på en velspillende Grenaa IF målmand Robin Bossen Arvid lod vente længe på sig.

Mod slutningen af kampen skiftede Grenaa IF træner Gary Taylor offensivt ud og satte Richard Zensky Choute og Rasmus Ditlev Tøttrup ind i stedet for Martin Westmark Hansen og Lukas Erikstrup Jensen. Det gav Grenaa IF mere power i angrebsspillet, og holdet kom til nogle gode muligheder med både en akrobatisk afslutning af Richard Zensky Chout og et godt indløb i feltet med en kvalificeret afslutning af Rasmus Dissing, som Nørager B’s målmand Steffen Klintø dog tog sig sikkert af.

Fem minutter før tid blev midterforsvarer Lasse Jensen sendt ud med en advarsel, men Nørager B’s forsvar holdt stand og tillod ikke Grenaa IF at få det mål, som kunne have åbnet kampen og sat hjemmeholdet maksimalt under pres de sidste minutter.

Dygtig målmand på Grenaa IF’s hold

Nørager B stillede i noget nær stærkeste opstilling med afbud fra Nicky Madsen på grund af arbejde og med Mathias Fisker og Christian Mørch ude med skader.

Grenaa IF stillede med et spændende hold af unge spillere med enkelte rutinerede kræfter, hvor især Felipe Soares var en boldsikker midtbaneregissør så længe kræfterne rakte hos brasilianeren på gæsternes hold. Helt fremme havde Grenaa IF Malthe Engelund til at skabe ravage i Nørager-forsvaret og angriberen, som havde sin far, den tidligere Grenaa IF forsvarskæmpe og senere træner Brian Engelund, på lægterne. Den unge Engelund holdt virkelig Nørager B’s forsvar beskæftiget og det var ham, der med et lucky punch kunne have afgjort kampen, hvis ikke Nørager B fik åbnet for scoringerne.

De som altid boldsikre Nøragerspillere, som er meget dygtige til pasningsspillet langs jorden og som gang på gang broderede sig op gennem banen, manglede den afgørende speed og punch, når bolden skulle i kassen hos Robin Arvid Bossen. Den unge målmand, som er en del af FC Djurslands Danmarksserietrup, var en sikker sidste skanse, som dirigerede sit forsvar godt og hev et par klasseredninger frem på afslutninger fra blandt andet Rasmus Bang Rasmussen og Kristoffer ”Bubber” Frandsen.

Daniel Sortkjærs fysik afgørende

Nørager B leverede igen en god og disciplineret indsats, og holdet havde overtaget gennem hele kampen, men skulle helt frem til omkring et kvarter før sidste fløjt inden scoringerne kom.

Nørager B-træner Claus Vestergaard satte i løbet af 2. halvleg det tunge skyts på banen med Christian Basballe og lidt senere Daniel Sortkjær. Især den fysisk stærke Sortkjær udfordrede de unge Emil Birkedal og Frederik Taylor i Grenaa IF’s midtforsvar.

Efter 76. minutter holdt Daniel Sortkjær godt fast i bolden i en duel i feltet efter et hjørnespark. Han fik bugseret bolden på tværs af målet forbi både forsvar og målmand Robin Bossen Arvid, så der var serveret foran et tomt mål for helt frie Rasmus Bang Rasmussen og Mads ”Pylle” Pedersen, som skubbede bolden i mål til 1-0. Og få minutter senere havde Daniel Sortkjær igen en fod med i oplægget til Rasmus Knudsen, som snoede sig dygtigt igennem feltet og kunne servere bolden for fødderne af Rasmus Bang Rasmussen til scoringen til 2-0.

Nørager Stadion er en heksekedel

Kampen var en i lange perioder en kontrolleret forestilling, men i slutningen kom der noget af den tænding og intensitet, som tilskuerne savnede undervejs.

”Det var en intens kamp, hvor vi var pressede. Vi har et ungt hold og mangler lidt konsekvens. Vi roder os ud i nogle unødvendige problemer. Vi havde været tilfredse med et 0-0 resultat, men Nørager Stadion er jo lidt af en heksekedel, selvom om der ikke var noget hos modstanderen, som overraskede os. Jeg synes, det var et ok topopgør med et ok resultat,” siger Grenaa IF’s cheftræner Gary Taylor. Rasmus Dissing blev valgt til kampens spiller på Grenaa IF’s hold.

”Det var en kamp vores præmisser, og vi skulle have lukket kampen i 1. halvleg, hvor vi havde tre 100 procent chancer. Det var også en holdsejr, fordi vores spillere ville det mere. Men Grenaa IF er svære at spille imod, og de havde en god midtbanespiller (Felipe Soares, red.) og en dygtig målmand, som tydeligvis var i god form (Robin Bossen Arvid, red.). Men vi spillede en god gang fodbold, og det var dejligt med så mange mennesker på stadion. Man kan måske sige, at det var rutinen der slog ungdommen. Det var dejligt at vinde en topkamp, for det er flere sæsoner siden vi sidst har gjort det,” siger Nørager B’ træner Claus Vestergaard. Anfører og målscorer Mads ”Pylle” Pedersen blev valgt til kampens spiller på Nørager B’s hold.

Nørager B’s næste kamp er på lørdag mod Ebeltoft IF på udebane, mens Grenaa IF tirsdag 10. september tager imod Fuglebakken KFUM på HSM Arena i Grenaa.

FAKTA

Serie 3, Pulje 35

Nørager B - Grenaa IF 2 - 0 (0 - 0)

Lørdag 31. august kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

1 - 0 Mads ”Pylle” Pedersen (76. min.)

2 - 0 Rasmus Bang Rasmussen (78. min.)

Publiceret 01 September 2019 17:00