Morten Bruun sikrede med en scoring i overtiden FC Djursland en overraskende sejr på 2-1 på udebane over Kjellerup IF. Arkivfoto: Young Work Productions

Morten Bruun sikrede med en scoring i overtiden FC Djursland en overraskende sejr på 2-1 på udebane over Kjellerup IF. Arkivfoto: Young Work Productions

Danmarksserien: Morten Bruun sikrede FC Djursland sejren i overtiden

God defensiv indsats sikrede FC Djursland en overraskende sejr på 2-1 over Kjellerup IF. Jeppe Juhl Jensen og Morten Bruun scorede målene

Af
Martin Schultz

Det blev en sejr for kollektivet, da FC Djursland lørdag eftermiddag efter en god defensiv indsats og hårdt arbejde kunne rejse hjem fra Bjerget i Kjellerup med tre vigtige point. På en scoring af angriberen Morten Bruun i dommerens tillægstid sikrede gæsterne fra Djursland sig sejren med 2-1 i en kamp, hvor FC Djursland for anden kamp leverede en absolut godkendt defensiv præstation.

”Kampen forløb som forventet med hjemmeholdet på bolden meget af tiden. Vi havde igen fokus på vores defensive organisation og satsede på omstillinger,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Kjellerup IF er nedrykker fra 2. Division og har den tidligere FC Djursland træner Krzysztof Popczynski som cheftræner. Men i en chancefattig kamp stod FC Djursland distancen, og Kjellerup IF var ikke så skræmmende som forventet.

Stillede op i en defensiv formation

FC Djursland er startet sæsonen op med at lukke 10 mål ind i de første tre kampe, men holdt sidste lørdag nullet i den målløse kamp mod IF Lyseng på hjemmebane.

”Vi stillede op i 5-4-1 formation med Jesper Bredahl på mål og en forsvarskæde med Gustav Friis Overgaard, Emil Bjerre Busk, Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen, Jeppe Juhl Jensen og Christian Rytter Fløjborg. Sebastian Bendix Væggemose og Rasmus Cramer spillede på midtbanen med Søren Koch Østergaard og Kristian Alvarez Gertsen på kanterne, og med Morten Bruun på toppen,” fortæller Robert Sørensen.

Nicolaj Jarsmer afsonede sin anden karantænedag efter det røde kort i Sæby, og Rasmus Brasch og Janus Tranæs Didriksen var ikke til rådighed. Frederik Laursen, Oliver Jensen og Frederik Laursen blev skiftet ind i 2. halvleg.

Jeppe Juhl Jensen er god i forsvaret

FC Djursland stod godt defensivt og vidste, hvem de skulle passe på hos IF Kjellerup IF.

Gæsterne kom foran i det 36. minut på en indøvet detalje, da Christian Rytter Fløjborg slog et hjørnespark ind i det bagerste rum, hvor forsvarsgeneralen Jeppe Juhl Jensen kom til et helt frit hovedstød.

”Vi lavede et fælles indløb, hvor fem spillere satte sig i bevægelse. Det skabte en masse tumult og forsvaret slap markeringen på Jeppe Juhl Jensen. Men desværre udlignende Kjellerup IF i det næste angreb, da Jannik Mehlsen fik lov til at løbe ind i feltet og fik lov til at afslutte,” siger Robert Sørensen.

Der skete ikke meget i resten af halvlegen, og også den første halve time i 2. halvleg var ret begivenhedsløs.

”Men vi havde hele tiden fornemmelsen af, at ægget kunne lande i vores kurv,” siger Robert Sørensen.

Pokalkamp mod VSK Aarhus tirsdag

Og det æg blev lagt i overtiden, da frontløberen Morten Bruun i dommerens tillægstid i en omstilling løb fra Kjellerup forsvaret og sikrede FC Djursland en overraskende udebanesejr.

Den spillende assistenttræner Jeppe Juhl Jensen med erfaring fra divisionsfodbold var med for anden kamp i træk, og det betød ifølge Robert Sørensen meget for at FC Djursland for anden kamp i træk leverede en godkendt defensiv præstation.

”For anden kamp i træk stod vi rigtig stærkt i defensiven. Vi har bygget på i det defensive spil, og så har vi skruet ned for de individuelle fejl fra de første kampe. Vi løste tingene og holdt vores aftaler,” siger Robert Sørensen.

Næste lørdag møder FC Djursland Viby IF på hjemmebane, men holdet skal allerede i aktion tirsdag kl. 17.15, når 2. Divisionsholdet VSK Aarhus kommer på besøg i Sydbank Pokalen.

”Vi spiller selvfølgelig for at vinde, og måske kan vi drille VSK Aarhus. Hvis det lykkes, kan vi håbe på at få en spændende modstander i næste runde af Sydbank Pokalen,” slutter Robert Sørensen.

FAKTA

Danmarksserien, Pulje 4

Kjellerup IF - FC Djursland 1 - 2 (1 - 1)

Lørdag 31. august kl. 13.30 på Bjergets Idrætsanlæg i Kjellerup

Målscorere:

0 - 1 Jeppe Juhl Jensen (36. min.)

1 - 1 Jannik Mehlsen (37. min.)

1 - 2 Morten Bruun (91. min.)

Publiceret 01 September 2019 16:30