Søndag 8. september er der for modelbane-entusiastermulighed for at gøre en god handel i Ådalshallen. Her en model af Ebeltoft station, som den så ud, inden den blev revet ned i 1970. Pressefoto

Søndag 8. september er der for modelbane-entusiastermulighed for at gøre en god handel i Ådalshallen. Her en model af Ebeltoft station, som den så ud, inden den blev revet ned i 1970. Pressefoto

Ådalshallen fyldes med guf for modelbanefolket

Djurs Modelbaneklub holder søndag 8. september igen store-bytte-dag

hobby Søndag 8. september finder folk fra hele Jylland og Fyn til Ådalshallen i Skørring, når Djurs Modelbaneklub for 21. gang holder store-byttedag.

Der er åbent kl. 10.30-15.30 ved det, klubben selv kalder Danmarks største marked for brugte modeltog.

En lang række mennesker med interesse for modeljernbaner sælger ud af deres brugte udstyr.

Meget at se på for børn

Foruden det og en række forhandlere fra hobbyforretninger, som viser de seneste nyheder, er der masser af andet at se på - lige fra det allernyeste til gamle damplokomotiver.

Når man betaler entré, kan man også få cirka en meter bordplads til eventuelt at sælge de modelbaneting, som man ikke selv bruger mere.

"Tag børnene med. Der er landskaber, veje og pladser samt biler, lys og lyd – guf for store og små og for såvel begyndere som for de mere professionelle," lover klubben i en pressemeddelelse.

Se mere på www.djursmodelbaneklub.dk.

jesl

Publiceret 01 September 2019 07:00

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik