Ole Svit har været sygemeldt gennem længere tid og vender ikke tilbage i direktør jobbet hos Viden Djurs. Han er still going strong og 'ikke døden nær', som han selv udtrykker det med et smil. Arkivfoto

Ole Svit har været sygemeldt gennem længere tid og vender ikke tilbage i direktør jobbet hos Viden Djurs. Han er still going strong og 'ikke døden nær', som han selv udtrykker det med et smil. Arkivfoto

Viden Djurs: Ole Svit stopper som direktør

Helbredsmæssige årsager angives som forklaringen på, at Ole Svit trækker stikket som øverste chef hos Viden Djurs, men til beroligelse for alle: Ole Svit har det fint nok og er videre

Af
Lars Norman Thomsen

Direktør Ole Svit har valgt at fratræde sin stilling på Viden Djurs af helbredsmæssige årsager efter mere end tyve års ansættelse, de seneste syv år som direktør.

Indtil Ole Svits afløser er fundet, er vicedirektør Jesper Knudsen konstitueret i jobbet. Stillingen vil blive opslået snarest muligt, oplyser bestyrelsesformand Kirsten Nielsen Sørensen i en pressemeddelelse.

Ole Svit, der fylder 60 til december, blev sygemeldt før sommerferien i sidste skoleår og vender altså ikke tilbage.

Han har i sin embedsperiode været frontløber for en lang række initiativer, som ikke kun har involveret Viden Djurs på Djursland, men også både nationalt og internationalt.

Ole Svit er i høj grad manden, der så muligheden i at tiltrække studerende fra hele landet ved at lancere Grenaa som Danmark spilby nummer et.

Syddjurs

Han har i sin tid i ledelsen hos Viden Djurs altid kunnet kunsten at læse markedet. Derfor tog han konsekvensen, da VID Gymnasier havde svært ved at tiltrække unge fra Syddjurs til HHX-uddannelsen.

Han så hurtigt det strategisk rigtige i at etablere en HHX-uddannelse i Rønde. En uddannelse, der på rekordtid har vokset sig stor og i høj grad bidraget til uddannelsesbyen Rønde. I dette skoleår har der aldrig været flere HHX-studerende i Rønde.

Ole Svit var også manden bag fusionen med Kalø Økologisk Landbrugsskole, der i dag er en del Viden Djurs med en international landbrugsuddannelse som trækplaster. Det er også på Kalø, at Viden Djurs kører uddannelserne EUX og EUD10.

EUD10 er i Syddjurs et alternativ til det 10. klassestilbud, som Rønde Skole er entreprenør for i kommunen. Viden Djurs er købt til opgaven med at forløse EUD10 af Syddjurs Kommune.

Ole Svits fascination af markedet som en effektiv regulator med indbyggede begrænsninger, også i det virke, som hans dagligdag bestod af, blev bestyrket, da han for et par år siden så Asger Jorns maleri (1969) ”L’offre et la demande” (udbud og efterspørgsel) på Kunstmuseet Kunsten i Aalborg. Skal man sikre et frit og åbent marked, skal der følge en regulering med.

Ole Svit, der i de unge år titulerede sig Niels Ole Svit, har været ansat hos Viden Djurs siden 1996, først som uddannelseskonsulent i kursusafdelingen på Grenaa Tekniske Skole, siden som kursuschef for samme afdeling, souschef for teknisk skole, endnu senere udviklingschef og endelig som vicedirektør for Viden Djurs, før han blev direktør.

Inspirator og igangsætter

Ole Svit var vicedirektør hos Viden Djurs frem til marts 2012, hvor han tog hoppet et skridt op. Han afløste Lars Ry Jørgensen, der havde været chef i 23 år.

Ole Svit, der er født og opvokset i Ørum, er student fra Grenaa Gymnasium fra 1979. Han er uddannet merkonom inden for regnskabsvæsen, som han supplerede med en HD i organisation og siden en Master of Business Administration MBA med fokus på forandringsledelse.

”Bestyrelsen har haft et godt samarbejde med Ole Svit, som har udført et stort arbejde for Viden Djurs og vi ønsker ham det bedste fremover. Ole har som direktør været igangsætter og inspirator i forbindelse med mange nye initiativer, ikke mindst i forhold til innovation og vækst. Der har altid været et gennemgående fokus på at levere gode uddannelser til unge mennesker fra Djursland og det øvrige Danmark. Han har gennem sin tid som direktør nydt stor respekt hos både ledere og medarbejdere på skolen," lyder det afsluttende skudsmål i den udsendte pressemeddelelse, som er rundsendt af formand Kirsten Nielsen Sørensen og næstformand Gunnar Sørensen i fælles forening på vegne af bestyrelsen.

Publiceret 28 August 2019 07:00

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik