Politibiler deltog i lovligt gaderæs i Randers.

Politibiler deltog i lovligt gaderæs i Randers. Foto fra video på Striben-Randers' Facebookside.

Gaderæs i Østjylland: 2.500 gæster klappede og hujede ad politiet

Publikum elskede det, og video af politiets deltagelse i gaderæs er gået viralt

Af
Jeppe Rafn

Det vakte stor jubel, da to patruljebiler dukkede op til gaderæs i Randers og med blå blink og sirener gjorde sig klar til at køre mod hinanden på den 201 meter lange bane.

"Publikum syntes, det var rigtigt fedt. Alle tog deres telefoner frem og hujede og klappede som til en fodboldkamp," siger Striben Randers' pressetalsmand Jesper Mølgaard til P4 Østjylland.

Østjyllands Politi plejer at kigge forbi, når Striben Randers afholder sine lovlige gaderæs. I lørdags gik betjentene et skridt videre og spurgte, om de måtte prøve banen, hvilket arrangørerne takkede ja til.

"Det viser, at de er i øjenhøjde med os andre. De brugte et minut af deres tid, og 2.500 mennesker gik derfra med positive øjne," siger Jesper Mølgaard til P4 Østjylland.

Kørte ikke ræs

Pressetalsmanden afslører desuden, at de to patruljebiler ikke kørte rigtigt ræs, som andre gør ned gennem banen.

De to politibiler brugte begge 10-11 sekunder på at køre de 201 meter og havde en topfart på henholdsvis 114 og 112 km/t, skriver amtsavisen.dk. Det er langt fra lige så hurtigt, som når der for alvor bliver givet gas på banen.

Striben Randers har lagt en video op på sin Facebookside af de to politibilers gaderæs, som mandag morgen er blevet set over 900.000 gange.

Østjyllands Politi har officielt taget afstand fra patruljernes deltagelse i gaderæset. Chefpolitinspektør Klaus Arboe Rasmussen langer offentligt ud efter betjentene og siger, han vil indskærpe overfor medarbejderne, at de ikke skal prioritere deres resurser på den måde.

Publiceret 26 August 2019 07:41

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik