Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser.

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser.

Chefredaktørens klumme: Politiet giver gas – men laver selvmål

Selvfølgelig er det ikke politiets kerneopgave at deltage i gaderæs og lignende løjer, men spis nu lige brød til

”Denne deltagelse skaber da lige præcist respekt”.

”Jeg tror virkeligt at den slags kan bygge bro imellem politiet og de unge”.

Lokalavisens østjyske Facebooksider flyder over med sympati og respekt rettet mod de betjente fra Østjyllands Politi, der lørdag aften deltog i et lovligt gaderæs i Randers. To patruljer var forbi for at se, om gaderæset gik ordentligt for sig, og så fik de den idé at spørge, om de ikke måtte prøve banen.

Det måtte de selvfølgelig godt for arrangørerne, og publikum jublede, da patruljerne satte lyssignalerne til og gav den lidt gas på den 201 meter lange bane.

Betjentene er i den grad blevet mødt med respekt af folket, der på de sociale medier hylder betjentene for at møde de unge i øjenhøjde. Et døgn senere var videoen med patruljernes deltagelse i gaderæset gået totalt viralt og set ikke mindre end 800.000 gange.

Folkets hyldest står derimod i skærende kontrast til, hvordan den harmløse deltagelse i gaderæset er blevet modtaget i førerbunkeren, Politigården i Aarhus. Selvsamme betjente fik dagen derpå en offentlig skideballe af deres chef, Østjyllands Politis chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Han tog afstand med den begrundelse, at det ikke er politiets opgave at deltage i den slags arrangementer, og han vil indskærpe overfor medarbejderne, at det ikke er den måde, politiet skal prioritere sine resurser.

Selvfølgelig er det ikke politiets kerneopgave at deltage i gaderæs og lignende løjer, men spis nu lige brød til.

Der er tale om to patruljer, der bruger få minutter på at tage del i et offentligt arrangement. Betjentene fik på elegant vis demonstreret, at der er mennesker bag uniformerne, og de har helt sikkert scoret mange point blandt publikum, hvor der sikkert var en del med knap så stor respekt og forståelse for politiets arbejde.

Jeg vil påstå, at betjentenes deltagelse i gaderæset på alle måder var en gevinst. Den minimale tid, de brugte, kommer tusind gange igen i form af øget respekt og velvilje overfor politiet.

Derfor var det også et gigantisk selvmål af Østjyllands Politis ledelse at undsige de betjente, der nærmest har fået heltestatus. Man må blot håbe, at der går en prås op for ledelsen, og at den vankede skideballe bliver erstattet med ros og kager til de initiativrige betjente.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 26 August 2019 09:53

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik