Cheftræner Robert Sørensen tilfreds med organisationen hos FC Djursland i lørdagens svære kamp mod Lyseng. Arkivfoto

Cheftræner Robert Sørensen tilfreds med organisationen hos FC Djursland i lørdagens svære kamp mod Lyseng. Arkivfoto

Danmarksserien: Polstrede FC Djursland fik et point i målløst opgør

I et bestået taktisk svendestykke fik FC Djursland 0-0 mod IF Lyseng i chancefattig kamp på HSM Arena

Af
Martin Schultz

I et målløst opgør mod IF Lyseng sikrede FC Djursland sig lørdag eftermiddag på HSM Arena i Grenaa et tiltrængt point i tabellen, men leverede samtidig efter 4-0 nederlaget i den seneste kamp mod IF Skjold Sæby en godkendt defensiv præstation.

”Vi har indkasseret otte mål i sæsonens tre første kampe, så det var nødvendigt at stå godt i defensiven og ikke lave de personlige fejl, som har kostet dyrt i de tidligere kampe,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Derfor skulle FC Djursland stå kompakt i forsvaret mod IF Lyseng, som er et klassisk tophold i rækken og for et par år siden spillede i 2. division.

”Det blev en meget lige kampe med meget få chancer. Vi leverede et taktisk svendestykke og holdt vores aftaler. Det er ikke vores spillemæssige udtryk at overlade initiativet til modstanderen, for vi vil gerne være meget på bolden. Men i denne kamp var det vigtigt at stå dybt og overlade meget af spillet til IF Lyseng, så vores organisation forblev intakt. IF Lyseng har med længder rækkens bedste angriber i holdets Frederik Søndergaard Hansen og en stærk angrebsmakker i Frederik Brochstedt Pedersen. Det ved vi af bitter erfaring, så vi måtte tage vores forholdsregler,” siger Robert Sørensen.

To herretacklinger på Frederik Laursen

FC Djursland måtte se bort fra anfører Nicolaj Jarsmer, som fik direkte rødt i den forrige kamp i Sæby og afsonede den første af to karantænedage.

”Vi polstrede holdet til en defensiv indsats og stillede op i en 4-1-4-1 formation med Jesper Bredahl på mål og en bagkæde med Gustav Friis Overgaard, Emil Bjerre Busk, Jeppe Juhl Jensen og Christian Rytter Fløjborg. Den defensive mand på midtbanen var vores nye mand Sebastian Bendix Væggemose med Rasmus Cramer og Frederik Laursen foran sig og Søren Koch Østergaard og Oliver Jensen på kanterne. Helt fremme spillede Benjamin Lahn Sørensen,” fortæller Robert Sørensen.

IF Lyseng er et fysisk stærkt hold og efter to ordentlige drøn af nogle herretacklinger måtte vævre Frederik Laursen lade sig udskifte efter 38 minutter og blev erstattet af Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen.

”IF Lyseng havde lavet deres hjemmearbejde godt og havde byttet rundt på deres kanter, så det gav os nogle udfordringer de første 20 minutter. Da havde 2-3 gode chancer, men vi var også farlige i 1. halvleg, da Søren Koch Østergaard slap igennem og indlægget strøg lige over hovedet på Oliver Jensen,” siger Robert Jensen.

Gensyn med tidligere træner på Bjerget

2. halvleg blev også fattig på chancer til begge hold.

”Når man står så kompakt, som vi gjorde, så var der langt op til modstanderens mål, når vi fik bolden. Vi havde ingen 100 procent chancer, men havde nogle gode muligheder på omstillinger og Morten Bruun, som afløste Sebastian Lahn Sørensen i det 78. minut, havde et godt hovedstød. Det var hårdt arbejde, og i det 90. minut var vi heldige, at Frederik Brochstedt Pedersen ikke scorede på en dårlig clearing i vores forsvar. Der var skønhedsfejl, men vi fik raget et point ind på kontoen. Hele holdet leverede en fantastisk arbejdsmæssig og taktisk indsats,” siger Robert Sørensen.

”Rasmus Cramer fik krampe til sidst. Det har jeg ikke set før. Han skilte sig ud i sit vanlige arbejdsraseri. Det tager jeg hatten af for. Jesper Bredahl var sikker i målet og klarede blandt andet et hovedstød fra Frederik Søndergaard Hansen helt oppe i hjørnet – selvom der blev fløjtet for offside. Sebastian Bendix Væggemose gjorde det godt som 6’er foran forsvarskæden og holdt i 70 minutter inden han blev afløst af Janus Tranæs Didriksen. Alle tre indhoppere gjorde det godt,” siger Robert Sørensen.

Næste lørdag skal FC Djursland en tur til Kjellerup IF på Bjergets Idrætsanlæg i Kjellerup. Her venter Kjellerup IF, som er nedrykker fra 2. division og som har den tidligere FC Djursland træner Krzysztof Popczynski som cheftræner og den tidligere Silkeborg IF anfører Frank Hansen som spillende assistenttræner.

Kampfakta

Danmarksserien, Pulje 4

FC Djursland - IF Lyseng 0 - 0

Lørdag 24. august kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Publiceret 25 August 2019 20:00