Kirstine Bille og resten af SF's byrådsgruppe vil ikke være med til at pille ved den eksisterende skolestruktur, lyder det forud for de kommende budgetforhandlinger. Arkivfoto

Kirstine Bille og resten af SF's byrådsgruppe vil ikke være med til at pille ved den eksisterende skolestruktur, lyder det forud for de kommende budgetforhandlinger. Arkivfoto

SF: Nix pille ved skolestrukturen

Der bliver ikke ændret på skolestrukturen i denne byrådsperiode med SFs klare udmelding fra en samlet byrådsgruppe og bestyrelse

Af
Lars Norman Thomsen

BUDGET 2020 ”Skolestrukturen er ikke til debat."

Sådan lyder den klare melding i kølvandet på SF Syddjurs' sommergruppemøde tidligere på måneden.

Sommergruppemødet havde deltagelse af SFs byrådsgruppe på fire og bestyrelse, og dagsordensteksten lød selvfølgelig at tage Janus-ansigtet på: Kigge bagud på byrådets ageren i foråret 2019 og lægge planer for aktiviteter i efteråret og tage bestik af den forestående budgetproces.

Byrådet har bestilt to analyser på de helt store velfærdsområder: Sundhed og omsorg og Børn og læring.

Analyserne munder ud i flere forskellige forslag. Det mest dramatiske: Samling af udskolingen (7-9. klasse) på blot 4 Syddjurs skoler.

Et kort, der senest blev spillet ud i 2008 i den kommunale forvaltnings udkast til en sektorplan, der fastlagde fremtiden for skoler, institutioner, dagpleje og andet på børneområdet.

En række mindre skoler stod dengang til at miste de ældste klasser, som i stedet skulle samles på skolerne i Hornslet, Rønde, Ebeltoft og Kolind.

Skoledebatten anno 2008-2009 pillede ikke ved overbygningerne, men resulterede i stedet i, at folkeskolerne i Ugelbølle, Nimtofte og Feldballe fik silkesnoren af et politisk flertal. Alle steder var de imidlertid hurtige til at få en friskole op at stå.

Debatten aflyst

"I SF vil vi holde fast på den skolestruktur, vi har valgt i Syddjurs. Vi tror på, at de skoler, vi har i dag, er med til at styrke lokalsamfundene, sikre en god læring for børnene og gøre Syddjurs Kommune til et attraktivt valg," siger SFs nestor, gruppeformand, tidligere borgmester og nuværende formand for Udvalget for Familie og Institutioner, Kirstine Bille.

”Det tror vi også at langt de fleste af vores kollegaer i byrådet tror på. Derfor vil vi allerede nu melde ud, at vi vil kæmpe for den nuværende skolestruktur. Vi vil sikre ro på i vores skoler. Og i øvrigt også i alle vores andre institutioner."

Dermed er en politisk debat om at ændre på skolestrukturen allerede pillet af brættet, før den er kommet i gang.

Det er svært, for ikke sige umuligt, at tænke sig, at de øvrige partier skal have klinket noget. Socialdemokratiet har godt nok ikke meldt noget ud i endnu, men borgmesterpartiet vover ikke at foretage sig noget banebrydende på skoleområdet uden om SF.

Partiet har i hele denne byrådsperiode præsenteret sig som de små landsbyers og oasers parti, så Socialdemokratiets otte byrådsmedlemmer er helt enige med byrådets fire folkesocialister.

Enhedslisten og Alternativet synger samme sang som SF, og dermed er der politisk flertal bag den nuværende skolestruktur, selv om den borgerlige side skulle fremture med nye synspunkter om skolestrukturen.

Klar til at være med

SF-Syddjurs har ikke tænkt sig at placere sig i hængekøjen i efteråret. Det er ikke i sync med partiets pragmatiske stil i Syddjurs Byråd, som har kendetegnet SF siden Kirstine Bille blev partiets rorgænger og stemmemagnet.

SF er selvfølgelig klar til at arbejde med de udfordringer, der er i forhold til kommunens økonomi og likviditet.

”Vi er klar til sikre stabil og gennemtænkt drift, også på længere sigt. Vi slipper ikke det fokus, vi altid har haft på en sund økonomi i kommunen. Dette betyder også, at vi vil fastholde den politik, der har tilsagt investeringer i tidlig indsats og anlæg, der har kunnet effektivisere og forbedre kommunens service over for borgerne,” fastslår superpragmatikeren Kirstine Bille.

Synspunkter, som Venstres Claus Wistoft ikke kunne have formuleret bedre fra sit borgerlige elfenbenstårn.

Kom og få en snak

I disse for kommunen så borgerinddragende tider, så er SF naturligvis også fremme på beatet, når det gælder 'en snak med borgerne':

”SF planlægger en række aktiviteter og møder i efteråret og foråret, hvor vi håber, at kommunens borgere vil møde op og få en snak med os om økonomi, kommuneplan, klima, skolestruktur og alt det andet, der optager os som borgere i Syddjurs,” lover Jørgen Ringgaard, formand for SF-Syddjurs.

Publiceret 21 August 2019 09:30