Sympatiske Felipe Soares bliver et afgørende omdrejningspunkt for Grenaa IF i denne sæson med sin mangeårige erfaring med fodbold fra et væsentligt højere niveau end Serie 3. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Sympatisk Felipe Soares bliver et afgørende omdrejningspunkt for Grenaa IF i denne sæson med sin mangeårige erfaring med fodbold fra et væsentligt højere niveau. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: IF Midtdjurs blev savet over af Grenaa IF i premieren

Der var klasseforskel, da Grenaa IF bankede IF Midtdjurs med 6-0 på Ryomgård Stadion

Af
Martin Schultz

Der var byfest i Ryomgård i sidste uge med glade og hyggelige aktiviteter på IF Midtdjurs’ idrætsanlæg, men festlighederne var definivt forbi søndag eftermiddag, da Grenaa IF kom på besøg på Ryomgård Stadion.

Værtsfolkene fra IF Midtdjurs fik nemlig en ordentlig snitter i mødet med nedrykkerne fra Grenaa IF, som mildt sagt kørte IF Midtdjurs over med tre mål i hver halvleg til en samlet sejr med tenniscifrene 6-0 i hjemmeholdets første kamp i efteråret.

”Grenaa IF var bedre end os. Der var klasseforskel. Vi blev udsat for en chokstart og var bagud allerede efter 4 minutter. Grenaa IF spillede bolden meget hurtigere rundt, og selv om vi havde tilløb til nogle afslutninger, var det ikke noget der blev farligt,” siger IF Midtdjurs’ holdleder Klaus Fanø.

IF Midtdjurs har mistet flere af holdets profiler op til denne sæson. Mikkel Fanø er flyttet til Kolind/Perstrup IF og topscorer Arkii Malik har afsluttet sin uddannelse som pilot i Tirstrup og er på vej ud i verden. Offensivspilleren Anel Alagic havde meldt afbud, så træner Jesper Bager havde hentet flere U17 spillere op på førsteholdet.

”Så det var lidt op ad bakke for os. De unge gjorde det godt, men det er klart, at de skal have lidt mere hår på brystet. Vores opgaver bliver at stabilisere holdet og så ellers holde røven indenbords, så vi ikke ryger under nedrykningsstregen,” siger Klaus Fanø.

Et potent Grenaa IF hold

Grenaa IF havde en rædselsfuld sæson i foråret og rykkede ud for fuld musik uden at have spillet sig til ret mange point. Holdet er er med i samarbejdet omkring eliteoverbygningen FC Djursland og er derfor afhængig af, hvordan skadessituationen er på Danmarksserieholdet. Samtidig er et kuld unge talentfulde spillere rykket op i FC Djurslands trup, og de skal modnes og udvikles i Grenaa IF.

Så Grenaa IF’s træner Gary Taylor kom til Ryomgård med et godt hold med etablerede Danmarksseriespillere som Søren Koch Østergaard og Felipe Soares på holdkortet, suppleret med unge talenter som Sebastian Ring, Frederik Vogel, Frederik Taylor og Emil Birkedal. Også målmand Robin Bossen Arvid er med i DS-truppen, og med en rutinerede spiller som Sune Sørensen, som er tilbage efter en pause, og Rasmus Wetche sammen med stamspillere som Martin Westmark Hansen og Malthe Engelund var det et særdeles potent Grenaahold, som gik på banen mod IF Midtdjurs.

Felipe Soares blev kampens spiller

”Det blev en noget ensidig affære. Vi brændte en stor chance allerede efter et minut, og jeg frygtede, hvad det nu blev for en kamp. Men vi kom foran allerede efter 4 minutter ved Sune Sørensen. Derfra var det ”cruise control” fra vores side, og vi scorede endda, når vi var i undertal. Der var klasseforskel mellem de to hold,” siger Gary Taylor.

Grenaa IF startede sæsonen med på hjemmebane at spille 2-2 mod oprykkerne fra Auning IF efter at have været bagud med 2-0 efter 11 minutter.

”Men det gik rigtig godt mod IF Midtdjurs, så det ser fint ud,” siger Gary Taylor. Brasilianske Felipe Soares blev valgt til kampens spiller for anden kamp i træk.

IF Midtdjurs møder onsdag aften Ebeltoft IF på udebane, mens Grenaa IF torsdag aften skal til Rønde for at møde TRIF på PR Park.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

IF Midtdjurs - IF Grenaa 0 - 6 (0 - 3)

Søndag 18. august kl. 15.30 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

0 - 1 Sune Sørensen (4. min.)

0 - 2 Malthe Engelund (29. min.)

0 - 3 Martin Westmark Hansen (34. min.)

0 - 4 Søren Koch Østergaard (66. min.)

0 - 5 Rasmus Dissing (85. min.)

0 - 6 Rasmus Wetche (86. min.)

Publiceret 20 August 2019 13:00