Danmarksserien: Jarsmer så rødt i ufortjente bank til FC Djursland

FC Djursland tabte med 4-0 på udebane til IF Skjold Sæby efter fire personlige fejl i en ellers godkendt indsats

Af
Martin Schultz

Det blev en lang og tung tur hjem, da FC Djursland fredag aften tabte med 4-0 til IF Skjold Sæby på Sparekassen Vendsyssel Arena i Sæby.

Men selvom FC Djursland tabte, var der håb at spore hos cheftræner Robert Sørensen.

”Det bedste fodboldhold tabte i Sæby. Det var en helt anden præstation end da vi tirsdag aften tabte med 3-1 til VRI i Risskov og især i 1. halvleg spillede det ringeste jeg har oplevet i min tid som træner i FC Djursland. Mod IF Skjold Sæby var vi klar fra start, og indstillingen var helt i orden. Men vores modstandere var voldsomt kyniske og udnyttede deres chancer maksimalt. Jeg vil næsten sige, at hjemmeholdet scorede fire mål på to og en halv chance. Når vi så laver personlige fejl ved hver af de fire scoringer, så må det gå galt,” siger Robert Sørensen.

Cheftræneren havde rystet posen efter den miserable indsats mod VRI tirsdag aften.

”Jeg havde ændret på syv pladser for at vise spillerne, at jeg ikke vil acceptere den indsats, som blev leveret mod VRI. Der var både nye folk på banen, og så blev der byttet rundt på pladserne,” fortæller Robert Sørensen.

”Vi var det bedste hold på banen i 1. halvleg, hvor vi kom bagud med 1-0. Men vi havde en god fornemmelse i pausen, ligesom i den første kamp mod Aarhus Fremad, hvor vi vendte 0-1 til 2-1 i 2. halvleg. Men vi kom bagud med 2-0 og fik Nicolaj Jarsmer udvist, og så var det op ad bakke i resten af kampen. Vi var heldige med ikke at tabe 5-0, da IF Skjold Sæby havde et skud på indersiden af stolpen i dommerens tillægstid,” siger Robert Sørensen.

Fire personlige fejl gav mål

IF Skjold Sæby er oprykker til Danmarksserien, men har et stærkt hold med 5-6 rigtig dygtige spillere og så ellers hårdtarbejdende slidere på de øvrige pladser. IF Skjold Sæby er skarpe i front, hvor holdet i Jakob Hyldgaard Kristensen har en af rækkens farligste angribere. Han gjorde da også det onde ved gæsterne med to mål på fejl i FC Djurslands forsvar, mens hjemmeholdets anfører Christoffer Nødgaard viste god sparketeknik på mål direkte på frispark og en halvbanescoring.

Hjemmeholdet kom foran efter 28. minutter, da Rasmus Brasch spillede bolden skidt tilbage og det endte med at Jakob Hyldgaard Kristensen fik en friløber, som han sparkede sikkert i kassen under Anders Emil Hjort, som afløste Jesper Bredahl, der ikke kunne få fri fra arbejde til fredagskampen, i målet.

Gæsterne gik fulde af fortrøstning på banen til 2. halvleg, men tingene kom til at se skidt ud godt ti minutter ind i halvlegen efter en scoring til 2-0 direkte på et frispark, da midterforsvarer Nicolaj Jarsmer måtte trække i nødbremsen efter et unødvendigt boldtab af Janus Tranæs Didriksen. Jarsmer fik direkte rødt, og dermed var det op ad bakke bagud 2-0 og med en mand i undertal.

”Vi gik over til at spille 4-4-1 og tog Gustav Friis Overgaard ud for at skåne hans lyske og satte Morten Bruun i front. Senere satte vi Sebastian Bendix Væggemose ind, som gjorde det godt i sin debut,” fortæller Robert Sørensen.

”Godt en halv time ind i halvlegen afviste Jakob Hyldgaard Kristensen unge Benjamin Lahn Sørensen og scorede sit andet mål, da han fremragende curlede bolden i mål ind i det lange hjørne fra kanten af feltet. Nede med 3-0 og med kun ti mand på banen gjaldt det nu om at praktisere ”damage control”, da IF Skjold Sæbys anfører Christoffer Nødgaard efter et boldtab fangede vores målmand Anders Emil Hjort for langt ude af sit mål og lagde bolden ind over ham over en halv banelængde. Det var personlig fejl nr. 4,” konstaterer Robert Sørensen.

Mangler ærekærhed og stolthed

FC Djursland startede kampen op i en 4-3-2-1 formation med Anders Emil Hjorth på mål, et forsvar bestående af Gustav Friis Overgaard, Emil Bjerre Busk, Nicolaj Jarsmer og Rasmus Brasch. De kontrollerende midtbanespillere var Rasmus Cramer og Niclas ”Høffe” Høpfner Hansen, og foran dem lå Janus Tranæs Didriksen. På kanterne var Oliver Jensen og Kristian Alvarez Gertsen med Benjamin Lahn Sørensen lå toppen.

Jesper Bredahl og Søren Koch Østergaard kunne ikke få fri fra arbejde og Frederik Laursen blev hjemme for at få fuld spilletid hos Østdjurs 91. Den spillende assistenttræner Jeppe Juhl Jensen sad på bænken og er forhåbentlig klar til det næste opgør lørdag hjemme mod IF Lyseng.

”Kristian Alvarez Gertsen spillede en fantastisk kamp, og Søren Bendix Væggemose gjorde et godt indhop i sin debutkamp,” siger cheftræner Robert Sørensen, som glæder sig over, at spillerne var klar og viste en god indstilling.

”Vi spillede en god kamp, og indsatsen var langt bedre end til et nederlag på 4-0. Men modstanderen udnyttede kynisk vores fejl. Det der undrer mig er, at flere af spillerne efter kampen ikke er mere personligt ramte af sådan et nederlag. Det er som om de ikke er påvirkede af, at holdet har tabt med 4-0. Når vi har tabt, har jeg det da skidt, og er man som spiller ligeglad efter et nederlag, så er det mangel på ærekærhed og stolthed,” slutter Robert Sørensen.

FC Djursland tager lørdag kl. 15.00 imod IF Lyseng på HSM Arena i Grenaa.

Kampfakta

Danmarksserien, Pulje 4

Skjold Sæby - FC Djursland 4 - 0 (1 - 0)

Fredag 16. august kl. 18.45 på Sparekassen Vendsyssel Arena i Sæby

Udvisning:

Nicolaj Jarsmer (56. min.)

Målscorere:

  • 1 - 0 Jakob Hyldgaard Kristensen (27. min.)
  • 2 - 0 Christoffer Nødgaard (56. min.)
  • 3 - 0 Jakob Hyldgaard Kristensen (76. min.)
  • 4 - 0 Christoffer Nødgaard (81. min.)

Publiceret 17 August 2019 20:49