Mikkel Fanø (th.) er skiftet fra IFM til KPI i sommerpausen og debuterede i sin nye klub med en flot scoring. Arkivfoto

Mikkel Fanø (th.) er skiftet fra IFM til KPI i sommerpausen og debuterede i sin nye klub med en flot scoring. Arkivfoto

Seriefodbold: KPI fik flot sæsonstart mod stærkt CIF mandskab

Mikkel Fanø debuterede i orange trøje med en scoring og godt spil tirsdag aften på Kolind Park, hvor hjemmeholdet besejrede nyoprykkerne CIF i Serie 1

Af
Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrup har fået tilgang af flere nye spillere i sommerferien, som vil kunne gøre sig på klubbens førstehold i Serie 1 og andethold i Serie 5.

Mikkel Fanø, der altid har spillet i IF Midtdjurs i sin seniortid, har således benyttet sommerpausen til at skifte til lokalrivalerne i Kolind. Det samme har Faramarz Karimi fra samme klub, men han vil kun trille bold med Serie 5 holdet i KPI, hvor han tidligere har spillet.

Ny er også Claus Koch, der senest har ageret spillende træner i AC Norddjurs, men den tidligere divisionsspiller i FC Djursland, har planer om at slutte karrieren i selskab med KPI-veteranerne Kasper Høegh Therkildsen og Mikkel Lænø Stær.

Flot indsats

Den jurastuderende Mikkel Fanø på Aarhus Universitet prøvetrænede allerede i foråret i KPI, men valgte alligevel at give det yderligere en chance i IF Midtdjurs i håb om bedre tider og dedikation.

Fanø debuterede tirsdag aften på Kolind Park, hvor hjemmeholdet mødte nyoprykkerne til Serie 1, Christiansbjerg IF og vandt med 3-2 (3-1) efter en meget flot indsats, ifølge cheftræner Dennis Holdgaard.

"CIF er et særdeles godt hold med flere eliteungdomsspillere fra AGF i rækkerne og ligeledes tidligere Lystrup spillere. De trykkede os i perioder og særligt i slutfasen, men vi holdt stand på flotteste vis," siger Dennis Holdgaard.

Han var uden Stig Zacher, der var optaget af høstarbejde samt mælketænderne Nicolai Christensen (arbejde) og Simon Brouer (ferie).

Derfor spillede Claus Koch med i opgøret. Han startede på bænken sammen med Mikkel Damgaard Møller Jensen og superteknikeren Kasper Høegh Therkildsen.

To hurtige ...

KPI indledte opgøret med en tidlig scoring af Sebastian Konrad og senere tog Mikkel Fanø et dybdeløb, der flænsede modstanderforsvaret totalt op. Fanø afsluttede med at sende kuglen i nettet.

"De to hurtige scoringer styrkede os i troen på, at vi kunne vinde," siger Dennis Holdgaard.

En reducering af gæsterne blev modsvaret af endnu en scoring af KPI inden pausen ved Kasper Holm Hansen til pauseføring 3-1.

"Efter pausen kunne vi have lukket kampen, hvis en ellers halvsyg Magnus Bisgaard Hansen havde udnyttet en friløber," noterer Dennis Holdgaard.

I stedet reducerede CIF til 3-2 og pressede hjemmeholdet med fire mand i front i slutfasen.

"De var gode, men vi arbejdede flot for hinanden, og jeg synes bestemt også, at vores sejr var fortjent," siger Dennis Holdgaard.

For KPI er sæsonmålet stabilitet.

"Det kan ikke være andet, for holdene i rækken er meget lige, og derfor bliver afstanden mellem top og bund sandsynligvis ikke stor," lyder Dennis Holdgaards vurdering.

Mod Vorup FB lørdag

KPI møder lørdag Vorup FB på udebane, Ulvehøj Stadion, hvor der spilles på kunstgræs.

Vorup FB er nedrykker fra Jyllandsserien-2 og har som sæsonmål at rykke tilbage igen hurtigst muligt under ledelse af cheftræner Michael Hansen.

Michael Hansen er opflasket i Vorup FB, men har også optrådt for Silkeborg i Superligaen i slutningen af 90erne. Han har haft en nøglerolle i klubbens talentafdeling, før han ved sæsonstart i foråret 2019 tog over efter brødrene Jan og Mads Iversen.

"De kommer med tempo fra Jyllandsserien og planer om en hurtig oprykning, så det bliver en interessant kamp," siger Dennis Holdgaard.

Publiceret 15 August 2019 07:30