De seks Rotary klubber på Djursland starter fredag deres insamling til fordel for det grønne uderum ved det kommende børne- og ungehospice i Rønde med en event på KulturHotellet. Foto: Lars Norman Thomsen

De seks Rotary klubber på Djursland starter fredag deres insamling til fordel for det grønne uderum ved det kommende børne- og ungehospice i Rønde med en event på KulturHotellet. Foto: Lars Norman Thomsen

Rotary-klubberne samler ind til Strandbakkehuset

De seks Rotary klubber på Djursland markerer fredag starten på indsamling til Vestdanmarks kommende Børne- og ungehospice i Rønde med en event, komsammen, på KulturHotellet

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND Byggeriet af det nye Børne- og ungehospice, Strandbakkehuset, på Strandbakken på samme matrikel som Hospice Djursland i Rønde rykker tættere og tættere på.

Nybygningen på ca. 860 kvadratmeter opføres som en selvstændig bygning i forlængelse af det eksisterende hospice og med eget indgangsparti. Udgangspunktet er et byggeri af samme høje arkitektoniske kvalitet og æstetiske udtryk som det eksisterende Hospice Djursland.

Strandbakkehuset skal efter planen åbne dørene i november 2020. Her får alvorligt syge børn bosat i Jylland og deres familier mulighed for at blive aflastet og støttet af højt specialiseret personale.

Strandbakkehuset bliver det første børne- og ungehospice i Vestdanmark og får plads til fire familier. Danmarks p.t. eneste hospice for børn og unge, Lukashuset, ligger i Hellerup nord for København.

På et pressemøde hos Rotary Rønde i sidste uge, hvor repræsentanter for samtlige seks Rotary-klubber på Djursland var samlet, bekræftede leder af Hospice Djursland, Dorit Simonsen, at finansieringen på små 30 mio. kroner er på plads.

Vinderprojektet tæt på

Totalentreprisekonkurrencen blev skudt i gang 15. maj 2019. Her fik de fire konkurrerende totalentreprenører, og deres arkitekter udleveret baggrundsmaterialet.

De skal i så denne måned præsentere hver deres forslag til et vinderprojekt.

Når Hospice Djurslands bestyrelse, ledelse, Region Midtjylland, m.fl. med støtte fra byggesagkyndige har nærstuderet de fire projekter, offentliggøres vinderforslaget, så første spadestik kan tages tæt på oktober 2019.

"Vi har i forbindelse med licitationen pointeret meget, at Strandbakkehuset skal står klar til indvielse 1. november 2020," lød det fra Dorit Simonsen på pressemødet.

Det grønne rum

Rotary klubberne på Djursland er gået sammen om at lave en indsamling til fordel for det kommende Børne- og ungehospice.

For at Strandbakkehuset kan yde maksimal støtte til både indlagte børn og unge med familier, vil Rotary indsamle midler til udenoms arealerne, legeplads, sansehaver o.l.

Rotary klubberne i Grenaa, Ebeltoft, Rosenholm og Rønde vil i fællesskab stå for indsamlingen, og gennem Rotarys organisation vil alle klubber i Jylland og på Fyn også blive inddraget i indsamlingen.

"Målet er indsamle tre mio. kroner," fortalte Erling Mikkelsen, formand for arbejdsgruppen i Rotary klubberne på pressemødet.

For at markere starten af Rotarys indsamling til Vestdanmarks kommende Børne- og ungehospice i Rønde afholdes en offentlig komsammen for alle interesserede på KulturHotellet i Rønde fredag 16. august klokken 14.30-16.15.

Her vil tankerne bag Strandbakkehuset blive præsenteret yderligere, ligesom en repræsentant fra Rambøll fremlægger projektet 'Grønne rum til liv, glæde og aktivitet'.

Biskop emeritus Kjeld Holm vil også holde et indlæg, mens Rotary klubberne vil fortælle om indsamlingen som skydes i gang samme dag og løber til 1. april 2020.

Publiceret 14 August 2019 16:30