Perfekt start til FC Djursland i Danmarksserien. Holdet kan følge op tirsdag aften, hvor det gælder nyoprykkerne VRI på udebane. Foto: Young Work Productions

Perfekt start til FC Djursland i Danmarksserien. Holdet kan følge op tirsdag aften, hvor det gælder nyoprykkerne VRI på udebane. Foto: Young Work Productions

Danmarksserien: Flyvende Jarsmer gav FC Djursland den perfekte start

Nicolaj Jarsmer udlignede i flyvende stil og Emil Bjerre Busk scorede i overtiden i 2-1 premieresejr til FC Djursland over Aarhus Fremad

Af
Martin Schultz

FC Djursland fik den bedst tænkelige start på den nye sæson, da holdet lørdag eftermiddag på hjemmebane besejrede et på papiret særdeles stærkt Aarhus Fremad hold med 2-1 efter at have været bagud med 1-0 ved pausen.

”Det var virkelig ”the young guns”, der slog til, krydret med enkelte erfarne kræfter. Det var en kæmpepræstation, og vi vandt en fortjent sejr,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

En sejr i premieren var et ønskeresultat for FC Djursland, som sidste år i den første sæson efter oprykningen til Danmarksserien fik en hård start med fem nederlag i de første fem kampe.

”Det var en superfed følelse at starte sæsonen med en fortjent sejr over et stærkt Aarhus Fremad hold, som stillede med blandt andet sidste års midterforsvar i 2. Division, Mathias Damgaard og Valdemar Høegh, på holdet,” siger Robert Sørensen.

”Men FC Djursland leverede en gennemført præstation, og jeg har ikke før set så dygtigt og koncentreret et hold, som i den grad var fokuseret på taktikken og fik lukket et godt Aarhus Fremad hold ned, så gæsterne ikke fik lov til at få gang i deres spil.”

Bagud lige før pausen

Det kunne ellers være gået galt for hjemmeholdet i starten af kampen, for efter tre minutters spil tog FC Djurslands forsvar sig en blunder, men heldigvis fik målmand Jesper Bredahl afværget, at Aarhus Fremad kom foran så tidligt i kampen.

”Derefter dominerede vi halvlegen og havde store chancer ved Janus Tranæs Didriksen, Christian Rytter Fløjborg og Benjamin Lahn Sørensen,” fortæller Robert Sørensen.

”Vi spillede rigtig godt og var klart det bedste hold. Men kort før pausen lavede vi en unødvendig fejl, da Emil Bjerre Busk stod for længe med bolden og lavede en for kort tilbagelægning til målmand Jesper Bredahl. Han skulle bare have sparket bolden væk, men tog en ekstra berøring, så Aarhus Fremad fik erobret bolden og bragte sig foran med 1-0 umiddelbart før pausen. Det var utilgiveligt at give sådan et mål væk,” mener Robert Sørensen.

Mål i sidste minut

Men FC Djursland kom godt ud til 2. halvleg og trykkede modstanderen fra start.

”Efter 52 minutter brød Søren Koch Østergaard igennem i højre side til baglinjen og tjippede bolden ind over, hvor Nicolaj Jarsmer bagerst i feltet kom flyvende og headede bolden i mål,” fortæller Robert Sørensen.

FC Djursland trykkede gæsterne gennem 2. halvleg og havde flere gode afslutninger ved blandt andet Christian Rytter Fløjborg. Nicolaj Jarsmer, Benjamin Lahn Sørensen og indskiftede Morten Bruun.

Med 12 minutter igen fik Aarhus Fremads anfører Henrik Juelsgård sit andet gule kort og blev sendt tidligt i bad med rødt kort.

”Vi øgede vores tryk på modstanderen, men var heldige, da Aarhus Fremad med få minutter igen havde en stor chance, men Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen blokerede afslutningen. Dommeren lagde fire minutter til, og i det sidste minut kastede ”Høffe” et langt indkast ind i feltet, og efter noget duelspil faldt bolden ned for fødderne af Emil Bjerre Busk, som prikkede bolden i mål til en forløsende sejr,” fortæller Robert Sørensen.

Kamp mod VRI tirsdag aften

FC Djursland stillede op uden Rasmus Brasch, som afsonede sin anden karantænedag efter udvisningen mod Holstebro B i den næstsidste kamp før sommerferien.

Holdet spillede med et tremandsforsvar med Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen, Emil Busk Bjerre og Gustav Friis Overgaard, som er tilbage efter et halvt års landbrugspraktik på Island.

Janus Tranæs Didriksen, Rasmus Cramer og Frederik Laursen spillede på midtbanen med Søren Koch Østergaard og Casper Rytter Fløjborg på kanterne. Helt fremme spillede Nicolaj Jarsmer og Benjamin Lahn Sørensen, som i pokalkampen sidste torsdag scorede kampens tre mål i 3-0 sejren mod Dronninglund. I 2. Halvleg afløste Kristian Alvarez Gertsen Frederik Laursen på midtbanen og Morten Bruun Benjamin Lahn Sørensen i angrebet.

Allerede tirsdag aften skal FC Djursland i kamp igen, når oprykkerne fra VRI tager imod på NES Park i Risskov. Fredag aften skal FC Djursland på langfart, når Skjold Sæby tager imod i det nordjyske.

Kampfakta

Danmarksserien, Pulje 4

FC Djursland - Aarhus Fremad 2 - 1 (0 - 1)

Lørdag 10. august kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

  • 0 - 1 Oliver Isehorst Pedersen (45. min.)
  • 1 - 1 Nicolaj Jarsmer (52. min.)
  • 2 - 1 Emil Bjerre Busk (94. min.)

Publiceret 13 August 2019 14:57