Nørager træner Claus Vestergaard ser masser af fremtidsmuligheder for landsbyklubbens bedste fodboldspillere. Foto: Nørager BK

Nørager træner Claus Vestergaard ser masser af fremtidsmuligheder for landsbyklubbens bedste fodboldspillere. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: Skal det være alle gode gange tre for Nørager B?

Nørager B med en intakt trup og spændende tilgang vil snakke med om oprykning til Serie 2

Af
Martin Schultz

Skal den tredie gang være lykkens gang for Nørager B, når det gælder om at vende tilbage til en højere række end Serie 3?

I to sæsoner har Nørager B været blandt favoritterne til oprykning ved sæsonstart, men er begge sæsoner blevet hængende i Serie 3 efter nedsmeltningen med to nedrykninger i træk for et år siden. I efteråret 2018 stak Østdjurs 91 af, og desuden kilede oprykkerne fra AC Norddjurs sig ind foran Nørager B i det endelige klassement. Og i foråret var det TRIF’s unge himmelstormere, som endelig slog til og vandt rækken sikkert og blandt andet slog Nørager B med 4-0 på Nørager Stadion. Av, den sved i den stolte fodboldhøjborg i Norddjurs.

Men med den dedikerede klubmand Claus Vestergaard ved roret som træner har Nørager B holdt sammen på sin på papiret stærke trup med en fornuftig blanding af rutinerede spillere med Nørager-dna og unge talenter af egen avl. Og med en stærk U17 trup i Liga 2 er der gode spillere på vej i Nørager, så snart må heldet da vende for en af de klubber, hvor fodbolden stadig er en aktivitet ung og gammel samles om i byen, og hvor man sætter en ære i at stille hold med lutter spillere af egen avl.

”Vi har den samme forventning til sæsonen som i de foregående år. Vi skal vinde de fodboldkampe vi stiller op til, og så skal vi spille kampene på vores egne præmisser. Vi skal udvikle os og lære noget,” siger træner Claus Vestergaard.

Hul i hovedet med kampe i Aarhus

I Nørager udsætter man ikke premieren på grund af Smukfest i Skanderborg, som ellers lammer store dele af sæsonpremieren i Seriefodbolden i Østjylland, men tager søndag eftermiddag imod Fuglebakken KFUM fra Aarhus i Serie 3 i endnu et forsøg på at vende tilbage til Serie 2.

Efter to sæsoner med puljer med lutter hold fra Djursland til alles tilfredshed, og derfor lutter lokalopgør i Serie 3, har DBU Jylland i efteråret rystet posen og blandet seks hold fra Djursland med Fuglebakken KFUM og VRI i Aarhus. Og det er Nørager B’s træner Claus Vestergaard ikke tilfreds med.

”Det kunne vi godt undvære. Det er helt hul i hovedet, at vi skal sendes 55 km til Aarhus i stedet for at køre til Romalt eller Ådalen, hvor man også spiller Serie 3 fodbold,” siger Claus Vestergaard, som tidligere har beklaget sig i Lokalavisen over afviklingen af seriekampe i Aarhus.

”Der er ikke noget ved at skulle spille foran tre tilskuere på en knoldet skolebane i Aarhus,” siger Claus Vestergaard. Så er der mere opbakning på i Nørager, hvor der nemt kan være over hundrede tilskuere til en god fodboldkamp på det hyggelige stadion.

Udover Nørager B og de to hold fra Aarhus består Serie 3 i efteråret af de lokale hold Grenaa IF, IF Midtdjurs, Auning IF, TRIF og Ebeltoft IF.

To debutantmål af Nicky Madsen

Ifølge Claus Vestergaard er alle spillere klar til at tage en tørn for klubben i efteråret.

Truppen forstærkes med tilgangen af midtbanespilleren Mathias Koch, som har forladt nedrykkerne AC Norddjurs, som under den nye træner Benjamin Sander Bendixen får det svært efter at mange spillere i sommerferien har forladt klubben i Stenvad. Desuden er der tilgang af angriberen Nicky Madsen, som er søn af den tidligere Nørager B-træner Steen Madsen, og som senest har spillet Serie 3-fodbold i Dronningborg B.

Nørager B har spillet træningskamp Østdjurs 91 fra Serie 2 og vandt med 4-1 efter at have været bagud med 1-0 ved pausen.

”Vi havde lånt Mads ”Pylle” Pedersens lillebror Emil på mål. Han spiller til daglig på Randers Frejas Jyllandsseriehold. Nicky Madsen scorede de to første mål, og så scorede Christian Basballe og hans lillebror, U17-spilleren Jan Ankerstjerne,” fortæller Claus Vestergaard.

I torsdags spillede Nørager B træningskamp mod lokalrivalerne fra Vivild IF, og dem vil Nørager B nødig tabe til. Det blev dog til et nederlag på 3-1 i en lige kamp, hvor Michael Jensen scorede Nørager B’s trøstmål på et hovedstød.

Nørager B’s andethold spiller i Serie 5 og trænes af Allan Jensen.

Publiceret 07 August 2019 11:30