Britt Bager havde forud for Venstres gruppemøde meldt pas i forhold til at fortsætte som politisk ordfører. Arkivfoto

Britt Bager havde forud for Venstres gruppemøde meldt pas i forhold til at fortsætte som politisk ordfører. Arkivfoto

Britt Bager deltog ikke i Venstres magtspil

Venstres politiske ordfører det seneste godt et år havde forud for folketingsgruppens møde mandag meddelt, at hun ikke var i spil til at fortsætte på posten

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK "Jeg havde meddelt min partiformand Lars Løkke Rasmussen før sommerferien, at jeg ikke ønskede at fortsætte som politisk ordfører og dermed være en del af Venstres ledelse på Borgen," fortæller det lokale folketingsmedlem Britt Bager, som med over 10.000 personlige stemmer ved Folketingsvalget 5. juni fornyede sit mandat på overbevisende vis.

"Jeg havde gjort op med mig selv og min familie, at det var slut med at være politisk ordfører efter Folketingsvalget, fordi en arbejdsuge på 80 timer ikke er foreneligt med et godt familieliv. Jeg har trukket meget hårde veksler på min mand og søn det seneste år, og sådan kunne det ikke fortsætte. Det vil jeg hverken byde min familie eller mig selv," siger Britt Bager.

Derfor var hun ikke en del af det magtspil i Venstre, der udfoldede sig i partiets gruppeværelse på Christiansborg mandag eftermiddag, da posterne som gruppeformand, næstformand og politisk ordfører skulle fordeles.

Venstres gruppe på 44 valgte tidligere Udenrigs- og Finansminister Kristian Jensen som formand, Jacob Ellemann-Jensen som politisk ordfører og Sophie Løhde til næstformand.

Sophie Løhde besejrede i et kampvalg tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg. Sidstnævnte støtte Britt Bager under valgkampen ved at møde op til arrangement i Grenaa, og det er ikke ukendt, at de to er veninder.

Britt Bager vil ikke kommentere, hvad der skete i Venstres gruppeværelse.

Nu gælder det ordførerskabet

Britt Bager ser frem til i det nye folketing at få mere familievenlige arbejdstimer.

"Fremover bliver min arbejdsuge på 40 timer, måske 45 i visse uge," fastslår hun.

På partiets sommergruppemøde, der begynder torsdag 8. august og slutter søndag 11. august, fordeler Venstre sine ordførerskaber til den kommende folketingsperiode.

Britt Bager har qua sit år som politisk ordfører erhvervet sig en bred indsigt på mange politik-områder, og derfor er der ikke isoleret et ordførerskab, hun brænder for.

"Gruppens medlemmer kan byde ind med ønsker, og herudfra fordeler gruppeledelsen ordførerskaberne og får kabalen til at gå op," siger Britt Bager, der tidligere har været kultur- og medieordfører.

Et område som fortsat har den nu tidligere politiske ordførers store interesse.

Selv om hun frivilligt har sagt farvel til posten som politisk ordfører, tager hun selvfølgelig erfaringerne med til sit kommende hverv.

Det er i øvrigt sjældent set i politik, at et folketingsmedlem i sin første periode på Christiansborg bliver valgt til en så vigtig post som politisk ordfører.

Det skete for Britt Bager, der tidligere har proklameret, at ti år på Christiansborg er det maksimale for hende. Hun vil også nå at få et job i det private erhvervsliv.

Publiceret 06 August 2019 15:00