Rutineret kulturbærer i FC Djursland på vej tilbage: 33-årige Kristian Kaagh (i midten) er begyndt genoptræningen efter sin alvorlige knæskade. Arkivfoto: Young Work Productions

Rutineret kulturbærer i FC Djursland på vej tilbage: 33-årige Kristian Kaagh (i midten) er begyndt genoptræningen efter sin alvorlige knæskade. Arkivfoto: Young Work Productions

Danmarksserien: Blodbad venter FC Djursland i ny tæt sæson

FC Djursland skal igennem en ny lang kamp i Danmarksserien. Fire ud af ti hold rykker ud efter 27 kampe

Af
Martin Schultz

”FC Djursland skal undgå at blive del af et blodbad”.

Så dramatisk udtrykker cheftræner Robert Sørensen sig om den sæson, som sparkes i gang lørdag 10. august kl. 15.00, når FC Djursland tager imod Aarhus Fremad på HSM Arena i Grenaa.

Næste sæson bliver nemlig påvirket af de ændringer, som DBU gennemfører omkring turneringsstrukturen. I toppen reduceres Superligaen til 12 hold, således at tre hold rykker ud næste sommer. Det afstedkommer med Robert Sørensens ord ”et blodbad ned igennem rækkerne”, og det er FC Djurslands cheftræner godt træt af.

”Fire hold rykker ud af hver kreds i Danmarksserien, og jeg er træt af at klubberne skal være prøveklub for DBU’s ændringer af turneringsstrukturen,” siger Robert Sørensen.

Men efter at have overlevet den første sæson efter oprykningen til Danmarksserien i sidste sæson, er Robert Sørensen opsat på, at FC Djursland også spiller i Danmarksserien til næste sommer.

”Vi kan blive alt fra nr. 4 til nr. 10, men vores målsætning er at ligge i den øverste halvdel. Vi har et rigtig fint hold, som efter en sæson i Danmarksserien ved, hvad der kræves for at spille på det her niveau. Mange spillere har rykket sig i løbet af det seneste år, og det kommer vi også til at se i den nye sæson,” siger Robert Sørensen.

Men holdet skal have en bedre start end sidste år, hvor FC Djursland tabte de første fem kampe.

”En ting er sikker: får vi en lige så skidt start som sidste år, så er der ingen vej tilbage,” mener Robert Sørensen.

Mange spillere på skadeslisten

Allerede tidligere på sommeren blev det meddelt, at forsvarsspilleren Jeppe Juhl Jensen afløser Nicolaj R. Poulsen som assistenttræner, som efter eget ønske forlod trænerteamet. Jeppe Juhl Jensen er en af truppens mest rutinerede spillere med erfaring fra divisionsfodbold, men har haft en sæson med mange skader. Tanken er, at Jeppe Juhl Jensen skal være spillende assistenttræner, men allerede i den første træningsuge under opstarten blev Jeppe Juhl Jensen skadet.

Dermed føjer han sig ind på den lange liste af ukampdygtige spillere, som nærmest er blevet en fast orden i FC Djursland.

”Jesper Sørensen er fortsat ude med sin skade, mens Kristian Kaagh så småt er gået i gang med sin genoptræning. Jacob Munk Christensen døjer med en lårskade, og Jamil Faizi er ukampdygtig efter en knæskade i den sidste pokalkamp inden sommerferien mod Auning IF. Casper Stylsvig Bæksted fik en flænge i menisken i den næstsidste turneringskamp mod Holstebro B og er ude i lang tid. Kristian Alvarez Gertsens baglår driller fortsat, og så kom målmand Anders Emil Hjort forleden til skade uden for fodboldbanen og går nu på krykker efter at være blevet syet med seks sting,” fortæller Robert Sørensen.

Angriberen Morten Bruun er stadig ikke helt fit for fight, men træner med på skånekost og kan forhåbentlig snart blive klar.

Væk er forsvarsspilleren Jens Christian Sørensen, som er færdig med sin uddannelse på Brazil Fodbold College og er taget tilbage til sit vestjyske homeland. Angriberen Morten Smidt stopper efter et år med skader i FC Djursland og flytter til Varde.

Unge gutter på vej frem

Ikke mange etablerede profiler har meldt sig på banen i FC Djursland, men fra Lystrup IF er kommet den 19-årige Sebastian Bendix Væggemose, som er en to meter høj fysisk stærk forsvars- og defensiv midtbanespiller. Og fra Østdjurs 91’ hold er Benjamin Lahn Sørensen rykket op i FC Djurslands trup. Han er vendt tilbage efter mange skader og er en spiller, Robert Sørensen forventer sig meget af.

”Vi er stadig i dialog med nogle spillere, men ellers har vi fået en god portion talent op fra vores U19 hold. Det er nogle gutter med potentiale, og med noget læring kommer de til at flytte sig. De har allerede vist sig godt frem i opstarten,” siger Robert Sørensen og nævner spillere som Emil Birkedal, Sebastian Ring, Frederik Borup Vogel, Emil Sander, Frederik Taylor og målmand Rasmus Winther.

FC Djursland har spillet træningskamp mod det nyoprykkede 2. Divisionshold VSK Aarhus og tabte med 3-0 på tre mål indenfor fem minutter i slutningen af 1. halvleg.

”Så lukkede vi ned i 2. halvleg, men vi havde flere gode chancer ved Nicolaj Jarsmer og Oliver Jensen,” fortæller Robert Sørensen.

Til Kattegat Cup spillede FC Djursland en træningskamp mod Randers Frejas Jyllandsseriehold og vandt med 4-1 på to mål af Nicolaj Jarsmer og et mål af Benjamin Lahn Sørensen og Kristian Alvarez Gertsen.

Torsdag aften spillede FC Djursland 0-0 i en træningskamp mod FC Skanderborgs Jyllandsseriehold, og onsdag 7. august venter en kamp i Sydbank Pokalturneringen på udebane i Nordjylland mod Dronninglund IF fra Serie 1.

Publiceret 02 August 2019 11:30