Når VM i mountainbike-orientering køres i Sønder Plantage tirsdag 30. juli, vil der samtidig være en række aktiviteter i Fregatten Jylland. Pressefoto

Når VM i mountainbike-orientering køres i Sønder Plantage tirsdag 30. juli, vil der samtidig være en række aktiviteter i Fregatten Jylland. Pressefoto

Fest ved fregatten under VM i MTB-orientering

Sønder Plantage lægger tirsdag 30. juli bane til flere hundreder mountainbike-ryttere, og bagefter er der medaljer, musik og aktiviteter ved Fregatten Jylland

arrangement For 17. gang holdes der VM i mountainbike-orientering, som denne gang finder sted i Viborg og Ebeltoft.

Tirsdag 30. juli får byen derfor besøg af flere hundreder professionelle cykelryttere, når Ebeltoft lægger bane til den mellemlange distance, som er placeret i Sønder Plantage ved Ebeltoft.

Mountainbike-rytterne skal konkurrere på banen om at nå de forskellige orienteringsposter på den bedste tid. Vinderne får overrakt deres medaljer af borgmester Ole Bollesen ved medaljeoverrækkelse på Fregatten Jylland kl. 14.

Der er gratis entré til Fregatten Jylland fra kl. 13 denne dag.

Laver musik på cykler

Efter medaljeoverrækkelsen vil man kl. 14.30-15.15 kunne opleve stomp- og performancegruppen HeartBeat, som i dagens anledning vil forsøge at lave musik på og med cykler. HeartBeat fylder scenen med sang, rap, teater og stomp, hvor de spiller på alt andet end gængse instrumenter.

"Jeg er stolt over, at Syddjurs Kommune får mulighed for at vise noget af sin fantastiske natur frem, når så mange internationale cykelryttere skal prøve kræfter med vores mountainbikespor i Sønder Plantage i Ebeltoft. Derudover bliver de internationale cykelrytterne og publikum også præsenteret for et danmarksklenodie, når der er medaljeoverrækkelse og familieaktiviteter på og ved Fregatten Jylland i løbet af dagen. Det bliver en fest," lover borgmester Ole Bollesen i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

Gang i falske medaljer

Har man lyst til at prøve at løbe igennem en klassisk cykelbane, som man har prøvet den i skolen, er der mulighed for det. Man kan både vælge at cykle igennem den eller tage den på løbeben og iført cykelstyr.

Når man har gennemført banen, kan man lave sin egen medalje i medaljeforfalskeriet, hvor den kreative duo 'En hemmelig klub' vil lede børnene gennem en kreativ medaljeworkshop. Cykelbanen og workshoppen vil være til fri afbenyttelse kl. 14.30-17.30 på Fregatten Jylland.

Prøv selv VM-sporet

Har man lyst til selv at prøve VM-sporet i Sønder Plantage, er der mulighed for det kl. 15-17. Efterfølgende er der medalje-overrækkelse til vinderne herfra kl. 18 på Fregatten Jylland.

Er man mere til den hurtige tur, kan man tage et supersprint på området omkring Fregatten Jylland kl. 16-18.

Det eneste man skal gøre er at medbringe en cykel og møde op ved Fregatten Jylland, hvor man bliver udstyret med en korttavle, og så handler det bare om at spurte igennem og finde de forskellige poster.

"Vi glæder os til at lade fregatten Jylland være en del af VM i Mountainbike Orientering 2019. Og vi håber at både børn og voksne har lyst til at deltage i de mange aktiviteter vi tilbyder på fregattens område i dagens anledning," siger Fregatten Jyllands direktør Karin Buhl Slæggerup i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 23 July 2019 10:00