Foto: Rigspolitiet

Tre mænd anholdt to gange på to dage efter hærværk mod letbanen

Tre unge mænd kan se frem til et større erstatningskrav efter hærværk mod letbanen

Tre unge mænd på 18, 19 og 21 år brugte en stor del af deres weekend på en politistation, efter de to gange blev anholdt. Begge gange på grund hærværk. Lørdag morgen fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Aarhus Letbane, da ukendte gerningsmænd havde malet med graffiti flere steder inde i en af vognene. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Politiet indhentede overvågning fra tog og perron, og her var nogle ganske tydelige billeder af tre mænd, der stod på ved Dokk1 og stod af i Grenaa, hvor der i weekenden var Grenaa Beach Party. De betjente, der var til stede ved Grenaa Beach Party, fik derfor tilsendt overvågningsbillederne, og klokken 14.50 traf en patrulje alle tre mænd. Alle blev anholdt og sigtet for hærværk. På den adresse mændene havde opholdt sig, fandt politiet senere spraydåser i samme farver, som der var malet med i letbane-toget.

De tre mænd blev løsladt natten til søndag, men desværre skulle der ikke gå længe, før de kom tilbage i politiets varetægt. Allerede søndag klokken 21.32 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere unge mænd udøvede hærværk på stationsbygningen i Grenaa. Det lykkedes for en patrulje at fange tre mænd, som var på vej væk fra stedet. Det viste sig at være de samme tre mænd, der var sigtet for hærværket i letbanen.

På stationen var der ødelagt en skraldespand og en rude, og et overvågningskamera var hevet ned. De tre mænd blev anholdt igen, fik en ny sigtelse for hærværk og kan sandsynligvis se frem til et større erstatningskrav, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 15 July 2019 11:37