Den norske families bil transporteres væk. Foto: Øxenholt Foto

Den norske families bil transporteres væk. Foto: Øxenholt Foto

Ung aarhusianer hjalp dødsofre fra letbaneulykke: "Drengen var død, da jeg nåede frem"

23-årige Christoffer Damsgaard Fuglsig var den første, der nåede frem til den norske familie

Da et letbanetog i høj fart lørdag formiddag kolliderede med en personbil, var flere af togpassagererne hurtige til at ile den norske familie i bilen til undsætning og yde førstehjælp.

Én af dem var 23-årige Christoffer Damsgaard Fuglsig fra Aarhus, som Ekstra Bladet har talt med.

Han fortæller, at der blev gjort alt for at redde nordmændene, men at den syvårige dreng og 34-årige far ikke stod til at redde.

Toget, som Christoffer befandt sig i. Foto: Øxenholt Foto

Toget, som Christoffer befandt sig i. Foto: Øxenholt Foto

"Drengen var død, da jeg nåede frem til bilen. Det kunne jeg se på hans skader. Faderen var dybt bevidstløs, og han var fastklemt. Han døde senere, da redningsfolkene forsøgte at genoplive ham," siger den unge pædagogmedhjælper, som var med til at få moderen og den seksårige datter ud af bilen.

"Datteren sagde ikke et ord. Hun var dybt chokeret. Jeg er i tvivl om, hvor meget hun har forstået af tragedien. Moderen var forslået og forvirret, men hun var ved bevidsthed. Hun spurgte hele tiden til børnenes tilstand," lyder den hjerteskærende beretning.

Toget og bilen kolliderede ved en overskæring i Trustrup i Norddjurs Kommune. Årsagen til ulykken er endnu ikke klarlagt, og den 23-årige aarhusianer er selv meget chokeret og påvirket af episoden.

Reaktionen på den traumatiske oplevelse er endnu ikke kommet, og derfor har han endnu heller ikke taget imod tilbuddet om krisehjælp.

"Det er så tragisk, at nogen skal miste livet på denne måde. Mine tanker går til de stakkels pårørende," siger Christoffer Damsgaard Fuglsig, der også føler med letbaneføreren.

Havarikommissionen er i fuld gang med at undersøge hændelsesforløbet og årsagen. Det er uvist, hvornår der forelægger en konklusion.

dp

Publiceret 08 July 2019 08:27