Bilen til højre var den norske families. Faren og sønnen blev dræbt i letbaneulykken. Moren og datteren overlevede. Foto: Olafur Steinar Gestsson/RitzauScanpix og Øxenholt Foto

Bilen til højre var den norske families. Faren og sønnen blev dræbt i letbaneulykken. Moren og datteren overlevede. Foto: Olafur Steinar Gestsson/RitzauScanpix og Øxenholt Foto

Ny trafikminister om letbaneulykke:

"Det bør ikke kunne ske"

Benny Engelbrecht (S) vil afvente Havarikommissionens undersøgelser, der skal klarlægge årsagen til ulykken på Djursland

En norsk far på 34 og hans søn på syv år omkom lørdag ved 11-tiden i en ulykke i Trustrup, hvor et letbanetog og den norske families bil kolliderede.

Den 32-årige mor og seksårige datter, der også var i bilen, overlevede og er indlagt på Aarhus Universitetshospital.

Landets nyudnævnte transportminister, Benny Engelbrecht har på baggrund af ulykke skrevet på Twitter, at sådanne ulykker i bør kunne ske.

"En forfærdelig ulykke ved en overskæring ved letbanen på Djursland har på tragisk vis ramt en familie. Mine tanker er hos de dræbte, tilskadekomne og deres pårørende. Vi vægter sikkerheden på skinnerne meget højt i Danmark, og derfor bør sådanne ulykker ikke kunne ske," skriver han.

I øjeblikket venter alle på at få at vide, hvad årsagen til ulykken var. Hvordan det kunne ske. Den socialdemokratiske minister vil - ligesom Aarhus Letbane og Østjyllands Politi - afvente Havarikommissionens undersøgelser, før han udtaler sig.

"Det er vigtigt, at vi kommer til bunds i, hvad der var årsagen til ulykken, og derfor vil jeg afvente Havarikommissionens igangværende undersøgelser," skriver Benny Engelbrecht.

Ifølge Lokalavisen Aarhus' oplysninger vil der formentlig gå mellem en uge til to ugers tid, før der endeligt kan konkluderes på ulykkens hændelsesforløb.

dp

Publiceret 07 July 2019 09:06