ANNONCE

Elcykler er for alle - nyd en cykeltur i sommerlandet uden sved på panden.

Med en elcykel skærer du genvej til en masse skønne sommeroplevelser – og får masser af sommermotion.

Der er sket meget siden den første elcykel kom på gaden. Det føles som om vinden har lagt sig, og cykelturen er ikke op ad bakke længere. Det er der selvfølgelig en god forklaring på.

Elcyklen hjælper dig med at holde farten og fremdriften, og du kan komme fra A til B uden at puste, stønne og svede. Det er elcyklens største plus, og grunden til at elcykel-salget er boomet de seneste
par år.

En anden grund er, at flere og flere cyklister har fundet ud af, at elcyklen faktisk motiverer til at cykle endnu mere, og dermed giver endnu mere motion end den traditionelle cykel. For du undgår ikke at træde i pedalerne, når du kører elcykel.

Rikke Jensen, ejer af Brotorvet Cykler i Næstved, som forhandler det danske elcykel-mærke E-Fly forklarer det således: ”Elcyklen hjælper dig, men gør ikke hele arbejdet du skal selv træde i pedalerne.
Du kan justere niveauet af den hjælp du ønsker – fx op ad bakke eller i hård modvind. Du kan også slå hjælpen helt fra, hvilket de færreste dog gør.

På designsiden har elcyklen også udviklet sig de seneste år, og fås i alle kategorier – fra city- og retrobike til sports- og mountainbike.

”Før i tiden var kunderne tæt på de 80 når de spurgte efter en elcykel. Det er for længst passé, fortæller Rikke fra Brotorvet Cykler. I Holland har elcyklerne vendt op og ned på cykelmarkedet, og har oversteget salget af traditionelle cykler. Det vil også ske herhjemme.

Tag nu bare denne VIA-model fra E-Fly. Den er jo simpelthen så smuk og flot designet – både dame- og herrecyklen – at både de unge og ældre købere falder for udseendet. Jeg har selv en VIA derhjemme, og selv min egen mor, som altid har sagt nej til elcykel, er faldet for designet og har købt den grønne.

Jeg har oplevet mange, der ligefrem taler om at droppe bilkøbet. Ja, flere har faktisk droppet bil nummer 2 når de har fået en elcykel.”

VIA, som Rikke Jensen omtaler, er en elcykel i nordisk design, designet af Bjarke Schmidt Nielsen for cykelproducenten Reinhardt Bikes i Ballerup. Hans overordnede designfilosofi er at gøre tingene enkelt. Hvorfor komplicere tingene, spørger han da vi beder ham uddybe designfilosofien?

 

”Cyklen i sig selv er jo et fantastisk enkelt produkt, understreger Bjarke Schmidt Nielsen. Når man skal forbedre designet, skal man passe på ikke at komplicere noget, der faktisk allerede er velfungerende.

Målet med VIA har været at skabe et elegant og let design, der gør elcyklen til en af markedets mest strømlinede. Det er faktisk lykkedes meget godt.” 
Vi må give Bjarke Schmidt Nielsen ret.

Udenfor Rikkes butik skinner solen fra en skyfri himmel, fuglene synger og DMI lover varmerekord i løbet af dagen. Om lidt skal vi ind i en varm bil. Vi er mere end fristet af at lade bil være bil, tage VIA'en og begive os ud i sommerlandet, igennem byen, langs fjorden og helt ud til stranden for at få en dukkert og en is. Måske videre langs kysten og tilbage igen. ”En tur på 35 km – så let som ingenting. Det er intet problem, fortæller Rikke Jensen med et smil. Batteriet rækker til over 100 km”.

 

Med den viden, vi har fået, og med de undersøgelser, der foreligger, må vi konkludere at elcyklen er et billigt, bekvemt, miljørigtigt og sundhedsvenligt transportmiddel. Nu også flot designet.

Når dygtige designere forener funktionalitet med godt design, så giver det god mening, at efterspørgslen stiger med raketfart. Apropos fart, så slår elcyklens motor automatisk fra, når din fart overstiger 25 km/t. Det er et lovkrav på almindelige elcykler.

Tag din cykelhandler med på råd

En elcykel er mere avanceret end en traditionel cykel. Det siger næsten sig selv. Motor og batteri skal være dimensioneret til dit kørselsbehov.  Overvejer du at købe en elcykel, så tag din lokale cykelhandler med på råd, anbefaler Rikke Jensen.

”Det er vigtigt at du ser dig for på markedet, inden du beslutter dig for en bestemt elcykel. Du får, hvad du betaler for, og inden du køber elcykel, bør du kende dit kørselsbehov – både nu og på sigt. Du kommer uden tvivl til at køre meget mere end du tror.

Skal du pendle mellem hjem og job, skal du fragte børn til og fra institutionen eller skal du bruge elcyklen til motion? Og hvilken type elmotor, skal du vælge? Den findes i to varianter: forhjulsmotor, der trækker forhjulet, eller centermotor, som trækker baghjulet. Centermotoren giver en bedre vægtfordeling og er normalt også kraftigere ... der er flere ting, du skal forholde dig til inden du beslutter dig.”

 

Designet til dig – og det danske klima
Elcykler fra E-Fly er designet til unge cyklister såvel som ældre, pendlere såvel som motionister. De er samtidig designet til at modstå det danske klima, så de cykelglade danskere kan have gavn og glæde af deres elcykel hele året rundt.

Lige nu kan du få E-Fly elcykler på jubilæumstilbud hos din lokale cykelhandler.

Læs mere her www.e-fly.dk.

 


www.e-fly.dk

Find nærmeste E-Fly forhandler

https://e-fly.dk/forhandler/

Følg os på Facebook

https://www.facebook.com/eflydk/

Følg os på Instagram

https://www.instagram.com/eflydk/