Trist afslutning på sæsonen for AC Norddjurs’ afgående træner Claus Koch. AC Norddjurs kan ikke stille hold til playoff kampen mod Romalt IF og rykker ned i Serie 4. Arkivfoto

Trist afslutning på sæsonen for AC Norddjurs’ afgående træner Claus Koch. AC Norddjurs kan ikke stille hold til playoff kampen mod Romalt IF og rykker ned i Serie 4. Arkivfoto

Seriefodbold: AC Norddjurs rykker ned – stiller ikke op til playoff kamp

AC Norddjurs tabte til IF Midtdjurs ved skrivebordet og rykker ned i Serie 4. Klubben kan ikke stille hold til playoff kampen på lørdag

Af
Martin Schultz

AC Norddjurs rykker ud af Serie 3 og spiller i Serie 4 i efteråret.

Det er udgangen på en tumultarisk uge, som startede med at AC Norddjurs lørdag eftermiddag vandt med 2-1 over IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion, og dermed sendte IF Midtdjurs ud i en playoff kamp mod Romalt IF fra Serie 4 om en forbliven i Serie 3.

Men allerede søndag havde DBU Jylland behandlet en protest fra IF Midtdjurs om AC Norddjurs’ brug af en ulovlig spiller og ændret resultatet fra 2-1 til AC Norddjurs til en skrivebordssejr på 3-0 til IF Midtdjurs.

Dermed rykkede IF Midtdjurs forbi AC Norddjurs i tabellen og sendte Sorte-Per med en playoff kamp videre til AC Norddjurs. Kampen var planlagt til at blive stillet lørdag eftermiddag på Stenvad Stadion.

Var ikke klar over ulovlig spiller

Men playoff kampen bliver ikke spillet som planlagt, for AC Norddjurs stiller slet ikke op.

”Vi kan ikke stille et hold. Det er ferietid, nogle spillere arbejder, og det er studentertid. Sådan er situationen,” siger AC Norddjurs’ træner Claus Koch.

”Det er ærgerligt, men jeg var ikke klar over at Frederik Laursen havde spillet hele pokalkampen mod Auning IF og derfor ikke måtte spille mod IF Midtdjurs. Vi ville gerne være blevet i Serie 3, når vi nu havde slået IF Midtdjurs,” siger Claus Koch, som for nogen tid siden meddelte, at han stopper som træner efter denne sæson.

Drenge skal videre i livet

Claus Koch, som har en fin karriere som spiller bag sig i flere af Djurslands bedste klubber, overtog træningen af seniorholdet i sin barndomsklub sidste sommer efter en sæson som assistent for Karl Juul. Holdet havde vundet Serie 4 i skarp konkurrence med Mørke IF, men kunne gå på sommerferie som vindere af rækken efter en knusende 6-0 sejr over Mørke IF i sæsonfinalen på Stenvad Stadion.

Det var et spændende ungt og talentfuldt hold, som sidste efterår rykkede op i Serie 3 med Claus Koch ved roret, og holdet var med helt fremme uden dog at kunne hugge oprykningspladsen fra Østdjurs 91.

I dette forår var der ikke helt det samme momentum i holdet. Malthe Engelund tog tilbage Grenaa IF, og Frederik Laursen fik spilletid på overbygningsholdet FC Djursland i Danmarksserien.

Mod slutningen af sæsonen begyndte også træningslysten at svigte, og flere gange måtte træner Claus Koch sætte sig selv på holdet.

”Det har været rigtigt fint at arbejde med disse drenge, som er et sted i livet, hvor de skal træffe nogle vigtige valg. Men nu skal mange af dem videre og læse i Aarhus, så det passer måske meget godt, at AC Norddjurs i næste sæson spiller i Serie 4,” siger Claus Koch.

Ifølge Claus Koch er der ikke truffet nogen beslutning om, hvem der skal efterfølge ham som træner i AC Norddjurs i efteråret.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

IF Midtdjurs - AC Norddjurs 1 - 2 (0 - 0)

Lørdag 22. Juni kl. 13.30 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

1 - 0 Arkii Malik (67. min./straf.)

1 - 1 Søren Sørensen (69. min.)

1 - 2 Frederik Laursen (88. min.)

Publiceret 28 June 2019 11:15

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.