Trist afslutning på sæsonen for AC Norddjurs’ afgående træner Claus Koch. AC Norddjurs kan ikke stille hold til playoff kampen mod Romalt IF og rykker ned i Serie 4. Arkivfoto

Trist afslutning på sæsonen for AC Norddjurs’ afgående træner Claus Koch. AC Norddjurs kan ikke stille hold til playoff kampen mod Romalt IF og rykker ned i Serie 4. Arkivfoto

Seriefodbold: AC Norddjurs rykker ned – stiller ikke op til playoff kamp

AC Norddjurs tabte til IF Midtdjurs ved skrivebordet og rykker ned i Serie 4. Klubben kan ikke stille hold til playoff kampen på lørdag

Af
Martin Schultz

AC Norddjurs rykker ud af Serie 3 og spiller i Serie 4 i efteråret.

Det er udgangen på en tumultarisk uge, som startede med at AC Norddjurs lørdag eftermiddag vandt med 2-1 over IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion, og dermed sendte IF Midtdjurs ud i en playoff kamp mod Romalt IF fra Serie 4 om en forbliven i Serie 3.

Men allerede søndag havde DBU Jylland behandlet en protest fra IF Midtdjurs om AC Norddjurs’ brug af en ulovlig spiller og ændret resultatet fra 2-1 til AC Norddjurs til en skrivebordssejr på 3-0 til IF Midtdjurs.

Dermed rykkede IF Midtdjurs forbi AC Norddjurs i tabellen og sendte Sorte-Per med en playoff kamp videre til AC Norddjurs. Kampen var planlagt til at blive stillet lørdag eftermiddag på Stenvad Stadion.

Var ikke klar over ulovlig spiller

Men playoff kampen bliver ikke spillet som planlagt, for AC Norddjurs stiller slet ikke op.

”Vi kan ikke stille et hold. Det er ferietid, nogle spillere arbejder, og det er studentertid. Sådan er situationen,” siger AC Norddjurs’ træner Claus Koch.

”Det er ærgerligt, men jeg var ikke klar over at Frederik Laursen havde spillet hele pokalkampen mod Auning IF og derfor ikke måtte spille mod IF Midtdjurs. Vi ville gerne være blevet i Serie 3, når vi nu havde slået IF Midtdjurs,” siger Claus Koch, som for nogen tid siden meddelte, at han stopper som træner efter denne sæson.

Drenge skal videre i livet

Claus Koch, som har en fin karriere som spiller bag sig i flere af Djurslands bedste klubber, overtog træningen af seniorholdet i sin barndomsklub sidste sommer efter en sæson som assistent for Karl Juul. Holdet havde vundet Serie 4 i skarp konkurrence med Mørke IF, men kunne gå på sommerferie som vindere af rækken efter en knusende 6-0 sejr over Mørke IF i sæsonfinalen på Stenvad Stadion.

Det var et spændende ungt og talentfuldt hold, som sidste efterår rykkede op i Serie 3 med Claus Koch ved roret, og holdet var med helt fremme uden dog at kunne hugge oprykningspladsen fra Østdjurs 91.

I dette forår var der ikke helt det samme momentum i holdet. Malthe Engelund tog tilbage Grenaa IF, og Frederik Laursen fik spilletid på overbygningsholdet FC Djursland i Danmarksserien.

Mod slutningen af sæsonen begyndte også træningslysten at svigte, og flere gange måtte træner Claus Koch sætte sig selv på holdet.

”Det har været rigtigt fint at arbejde med disse drenge, som er et sted i livet, hvor de skal træffe nogle vigtige valg. Men nu skal mange af dem videre og læse i Aarhus, så det passer måske meget godt, at AC Norddjurs i næste sæson spiller i Serie 4,” siger Claus Koch.

Ifølge Claus Koch er der ikke truffet nogen beslutning om, hvem der skal efterfølge ham som træner i AC Norddjurs i efteråret.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

IF Midtdjurs - AC Norddjurs 1 - 2 (0 - 0)

Lørdag 22. Juni kl. 13.30 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

1 - 0 Arkii Malik (67. min./straf.)

1 - 1 Søren Sørensen (69. min.)

1 - 2 Frederik Laursen (88. min.)

Publiceret 28 June 2019 11:15