Seriefodbold: Playoff-prygl til Nørager B hos Prügelknabe IK

Michael Jensen brændte et straffespark, da Nørager B på udebane tabte 2-1 i playoff kampen mod Prügelknabe IK

Af
Martin Schultz

Med et nederlag på 2-1 i playoff kampen om oprykning til den lille Aarhusklub Prügelknabe IK må den norddjurske traditionsklub Nørager B se i øjnene, at den også står på Serie 3 fodbold på Nørager Stadion i efteråret.

Nørager B var med sin blanding af ungdom og rutine set som favorit til oprykning ved starten af forårssæsonen, men det blev TRIF’s unge talenter, som i deres tredje forsøg i Serie 3 spillede modstanderne af banen og nu tager elevatoren op i Serie 2 for første gang i mands minde.

Nørager B fik som to’er en ekstra matchbold i to playoff kampe om oprykning, men tirsdag aften forduftede også den mulighed mod Prügelknabe IK på en langhåret bane på Rosenvangsskolen i Viby.

”Vi kendte ikke meget til vores modstandere, som satte os under pres i 1. halvleg, men vi kom meget bedre med i 2. halvleg, hvor vi blandt andet brændte et straffespark og havde et skud på stolpen,” fortæller Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

Rasmus Bang brændte friløber

”Prügelknabe IK var et teknisk godt hold. De var gode på bolden, og i den første halve time havde vi ikke bolden ret meget. De havde en to meter høj angriber, som de spillede bolden op på. Vores målmand Steffen Klintø havde mange gode redninger, og midt i halvlegen havde Rasmus Bang en friløber, men afsluttede for dårligt,” siger Claus Vestergaard.

”Vi kom bedre med frem mod halvlegen og det havde været fint, om vi kunne have holdt dem fra scoringer inden halvlegen, for så var jeg sikker på, at de blev trætte i 2. halvleg. Men kort før halvlegen vandt deres to-metermand en hovedstødsduel med Lasse Jensen efter et hjørnespark, og så stod det 1-0 til hjemmeholdet ved pausen.”

Straffe ramte træværket

Prügelknabe IK kom foran med 2-0 godt et kvarter ind i 2. halvleg, da en afslutning ramte Kristoffer ”Bubber” Frandsen på benet og gik i mål i en høj bue.

Nørager B var meget mere med i kampen og jagtede en scoring, som kunne åbne kampen igen.

”Ikke ret lang tid efter scoringen til 2-0 havde vi et godt opspil i venstre side, hvor Mathias Fisker kom bag om deres forsvar og slap helt fri. Han tog det helt rigtige træk, men fik taget benene af hjemmeholdets målmand. Der blev korrekt dømt straffe, men Michael Jensen ramte desværre trekantsammenføjningen,” fortæller Claus Vestergaard.

Som forudset blev hjemmeholdet trætte. Nørager B ramte stolpen, men den nødvendige reducering kom først få minutter før tid ved Daniel Sortkjær.

Kampen sluttede 2-1 til Prügelknabe IK, som nu går videre til den næste og afgørende playoff kamp mod Aarhus Fremad på lørdag.

Nørager B’s spillere kan holde en fortjent sommerferie. I hvert fald indtil den står på en gang sommerfodbold mod lokalrivalerne fra Vivild IF til sommerfesten i Nørager søndag 7. Juli.

”Vi har spillet en god sæson, hvor vi har vist god moral og optrådt ordentligt i kampene. Vi er klar igen i efteråret, og så vidt jeg ved er alle spillere klar til en ny tørn for klubben,” siger Claus Vestergaard, som fortsætter som træner i den nye sæson.

Kampfakta:

Playoff kamp om oprykning til Serie 2

Prügelknabe IK - Nørager B 2 - 1 (1 - 0)

Tirsdag 25. juni kl. 19.00 på Rosenvangsskolen i Viby

Målscorere:

  • 1 - 0 Prügelknabe IK (43. min.)
  • 2 - 0 Prügelknabe IK (60. min.)
  • 2 - 1 Daniel Sortkjær (88. min.)

Publiceret 27 June 2019 21:11

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.