Martin Bytoft Laursen (til venstre i billedet i grønt) og resten af Auning mandskabet er tilbage i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Martin Bytoft Laursen (til venstre i billedet i grønt) og resten af Auning mandskabet er tilbage i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Optur i Auning IF efter oprykning til Serie 3

Auning IF er tilbage i Serie 3 efter kun en sæson nede. Andetholdet var tæt på at rykke med op i Serie 4

Af
Martin Schultz

”Oprykning. Det var vores mål for sæsonen. Det mål har vi nået.”

Sådan siger Auning IF’s cheftræner Claus Svenningsen, efter at hans hold lørdag eftermiddag på et velbesøgt Auning Stadion spillede 3-3 mod TRIF i en ægte ”finale” mellem rækkens nummer et og to.

TRIF skulle mindst have uafgjort for at rykke op som to’er, men kunne hugge førstepladsen fra Auning IF ved at besejre hjemmeholdet.

Med resultatet 3-3 rykker de to hold op i Serie 3, så begge hold kunne juble efter sæsonens sidste dommerfløjt på Auning Stadion.

Med oprykningen er Auning IF tilbage i Serie 3 efter kun en sæson i Serie 4 efter den brutale nedrykning i efteråret på en AC Norddjurs scoring i overtiden i sæsonens sidste kamp.

Men spillerne gav hinanden håndslag på sammen med træner Claus Svenningsen at rykke op igen, og det projekt er lykkedes efter en sæson som stabilt tophold i Serie 4. Kun en enkelt nedsmeltning i 6-0 nederlaget på udebane mod TRIF trækker fra, men ellers har den solide trup med flere rutinerede spillere til at støtte op om ungdommeligt talent leveret som forventet.

Det var tæt på mere succes i Auning IF, for klubben var lige ved også at få sit andethold med op i Serie 4, men i den afgørende kamp i Serie 5 tabte Auning IF ”finalen” på hjemmebane med 2-1 til Østdjurs 91.

Ellers bød fodboldforåret også på succes i pokalturneringen Sydbank Pokalen, hvor Auning IF først i 7. runde blev sendt ud med 3-0 mod FC Djursland efter blandt andet at have slået Helsted Fremad fra Jyllandsserien med 1-0.

Rødt kort til Bobby Brix

Auning IF havde efter 6-0 nederlaget mod TRIF revanche til gode i topopgøret i lørdags, men TRIF’s andethold viste også i dette opgør, at holdet, som er ubesejret i ni kampe, er særdeles formstærkt.

”Vi startede dårligt og kom bagud meget tidligt, men kom efter godt ti minutters spil bedre med i kampen. Mads Storgaard udlignende på et hovedstød på Bobby Brix’ fine forarbejde, og inden pausen havde Anders Friis Laursen med to mål bragt os foran med 3-1. Vi havde muligheder til flere mål,” fortæller Claus Svenningsen.

Men i 2. halvleg overlod hjemmeholdet initiativet til TRIF, og da TRIF midt i 2. halvleg reducerede til 3-2, tippede kampen over til gæsternes fordel. Den spillende assistenttræner Mikkel Melgaard udlignende ti minutter før tid på et hovedstød.

”Men efter udligningen var det som kampen døde. Fem minutter før tid fik Bobby Brix rødt kort for sit andet gule kort for tacklinger, og så blev bolden bare spillet rundt de sidste fem minutter,” fortæller Claus Svenningsen.

Anfører Simon Vest ude med skader

”Jeg synes det var en fin kamp på et flot niveau af en Serie 4 kamp. Spillet bølgede frem og tilbage og ingen af holdene fik kontrol over kampen. Begge hold havde skiftevis deres gode perioder,” siger Claus Svenningsen.

Med en fuldført målsætning er holdet tilbage i Serie 3, hvor Claus Svenningsen forventer at råde over de samme spillere som i foråret. Kun holdets anfører Simon Vest er ude med en alvorlig skade efter at have revet korsbåndet over og ødelagt et ledbånd i kampen mod AH 2012.

”Også andetholdet har haft en fin sæson med en flok unge spillere. De var lige ved at rykke op, men det er nok bedre for dem at spile med i toppen af Serie 5. Så det er ok, at de bliver hvor de er,” mener Claus Svenningsen.

Midtstopper Simon Stampe blev valgt til kampens spiller og den dobbelt målscorer Anders Friis Laursen til kampens fighter efter det uafgjorte opgør mod TRIF.

Kampfakta

Serie 4, pulje 65

Auning IF - TRIF 3 - 3 (3 - 1)

Lørdag 22. juni kl. 14.00 på Auning Stadion

Målscorere:

  • 0 - 1 Keenan Victor Payne (4. min.)
  • 1 - 1 Mads Storgaard (15. min.)
  • 2 - 1 Anders Friis Laursen (25. min.)
  • 3 - 1 Anders Friis Laursen (40. min.)
  • 2 - 3 Keenan Victor Payne (65. min.)
  • 3 - 3 Mikkel Melgaard (80. min.)

Publiceret 27 June 2019 14:01

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.