Martin Bytoft Laursen (til venstre i billedet i grønt) og resten af Auning mandskabet er tilbage i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Martin Bytoft Laursen (til venstre i billedet i grønt) og resten af Auning mandskabet er tilbage i Serie 3. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Optur i Auning IF efter oprykning til Serie 3

Auning IF er tilbage i Serie 3 efter kun en sæson nede. Andetholdet var tæt på at rykke med op i Serie 4

Af
Martin Schultz

”Oprykning. Det var vores mål for sæsonen. Det mål har vi nået.”

Sådan siger Auning IF’s cheftræner Claus Svenningsen, efter at hans hold lørdag eftermiddag på et velbesøgt Auning Stadion spillede 3-3 mod TRIF i en ægte ”finale” mellem rækkens nummer et og to.

TRIF skulle mindst have uafgjort for at rykke op som to’er, men kunne hugge førstepladsen fra Auning IF ved at besejre hjemmeholdet.

Med resultatet 3-3 rykker de to hold op i Serie 3, så begge hold kunne juble efter sæsonens sidste dommerfløjt på Auning Stadion.

Med oprykningen er Auning IF tilbage i Serie 3 efter kun en sæson i Serie 4 efter den brutale nedrykning i efteråret på en AC Norddjurs scoring i overtiden i sæsonens sidste kamp.

Men spillerne gav hinanden håndslag på sammen med træner Claus Svenningsen at rykke op igen, og det projekt er lykkedes efter en sæson som stabilt tophold i Serie 4. Kun en enkelt nedsmeltning i 6-0 nederlaget på udebane mod TRIF trækker fra, men ellers har den solide trup med flere rutinerede spillere til at støtte op om ungdommeligt talent leveret som forventet.

Det var tæt på mere succes i Auning IF, for klubben var lige ved også at få sit andethold med op i Serie 4, men i den afgørende kamp i Serie 5 tabte Auning IF ”finalen” på hjemmebane med 2-1 til Østdjurs 91.

Ellers bød fodboldforåret også på succes i pokalturneringen Sydbank Pokalen, hvor Auning IF først i 7. runde blev sendt ud med 3-0 mod FC Djursland efter blandt andet at have slået Helsted Fremad fra Jyllandsserien med 1-0.

Rødt kort til Bobby Brix

Auning IF havde efter 6-0 nederlaget mod TRIF revanche til gode i topopgøret i lørdags, men TRIF’s andethold viste også i dette opgør, at holdet, som er ubesejret i ni kampe, er særdeles formstærkt.

”Vi startede dårligt og kom bagud meget tidligt, men kom efter godt ti minutters spil bedre med i kampen. Mads Storgaard udlignende på et hovedstød på Bobby Brix’ fine forarbejde, og inden pausen havde Anders Friis Laursen med to mål bragt os foran med 3-1. Vi havde muligheder til flere mål,” fortæller Claus Svenningsen.

Men i 2. halvleg overlod hjemmeholdet initiativet til TRIF, og da TRIF midt i 2. halvleg reducerede til 3-2, tippede kampen over til gæsternes fordel. Den spillende assistenttræner Mikkel Melgaard udlignende ti minutter før tid på et hovedstød.

”Men efter udligningen var det som kampen døde. Fem minutter før tid fik Bobby Brix rødt kort for sit andet gule kort for tacklinger, og så blev bolden bare spillet rundt de sidste fem minutter,” fortæller Claus Svenningsen.

Anfører Simon Vest ude med skader

”Jeg synes det var en fin kamp på et flot niveau af en Serie 4 kamp. Spillet bølgede frem og tilbage og ingen af holdene fik kontrol over kampen. Begge hold havde skiftevis deres gode perioder,” siger Claus Svenningsen.

Med en fuldført målsætning er holdet tilbage i Serie 3, hvor Claus Svenningsen forventer at råde over de samme spillere som i foråret. Kun holdets anfører Simon Vest er ude med en alvorlig skade efter at have revet korsbåndet over og ødelagt et ledbånd i kampen mod AH 2012.

”Også andetholdet har haft en fin sæson med en flok unge spillere. De var lige ved at rykke op, men det er nok bedre for dem at spile med i toppen af Serie 5. Så det er ok, at de bliver hvor de er,” mener Claus Svenningsen.

Midtstopper Simon Stampe blev valgt til kampens spiller og den dobbelt målscorer Anders Friis Laursen til kampens fighter efter det uafgjorte opgør mod TRIF.

Kampfakta

Serie 4, pulje 65

Auning IF - TRIF 3 - 3 (3 - 1)

Lørdag 22. juni kl. 14.00 på Auning Stadion

Målscorere:

  • 0 - 1 Keenan Victor Payne (4. min.)
  • 1 - 1 Mads Storgaard (15. min.)
  • 2 - 1 Anders Friis Laursen (25. min.)
  • 3 - 1 Anders Friis Laursen (40. min.)
  • 2 - 3 Keenan Victor Payne (65. min.)
  • 3 - 3 Mikkel Melgaard (80. min.)

Publiceret 27 June 2019 14:01