Jeppe Juhl Jensen tilbage i FC Djursland for fuld kraft som spillende assistenttræner. Foto: FC Djursland

Jeppe Juhl Jensen tilbage i FC Djursland for fuld kraft som spillende assistenttræner. Foto: FC Djursland

Danmarksserien: Forsvarsprofil ny mand i FC Djurslands trænerteam

Jeppe Juhl Jensen er ansat som spillende assistenttræner i FC Djursland. Det skal forbedre holdets defensiv i den nye sæson i Danmarksserien

Af
Martin Schultz

”Jeppe Juhl Jensen passer rigtig godt ind i vores set up. Han er en ledertype og samtidig en god spiller, og han er bærer af FC Djurslands DNA.”

Det siger sportschef i FC Djursland, Nikolaj Søjmark, om ansættelsen af den 26-årige forsvarsspiller Jeppe Juhl Jensen som ny assistenttræner i FC Djursland med start 1. juli. Han afløser Nicolaj R. Poulsen, som efter halvandet år i klubben har ønsket mere tid til familien og derfor efter eget ønske stopper sin trænergerning.

Jeppe Juhl Jensen træder således ind i trænerteamet sammen med cheftræner Robert Sørensen og målmandstræner Jacob Kliver.

”Jeppe har rødder i lokalområdet og er skolet som fodboldspiller på eliteniveau i Randers FC. Han har erfaring fra 2. Division fra tidligere ophold i FC Djursland og fra Odder IF. Da han så samtidig har givet udtryk for gerne at ville prøve trænervejen, var det oplagt at give ham den rolle i FC Djursland. Han har virkelig mange ting at byde ind med,” siger Nikolaj Søjmark.

Politibetjent i Aarhus

Jeppe Juhl Jensen er født og opvokset op i Auning, hvor han i sine unge år spillede under kyndig vejledning af faderen Torben 'Pop' Juhl Jensen, som er tidligere førsteholdsspiller og seniortræner i Auning IF.

Efter en kort afstikker til AGF skiftede Jeppe Juhl Jensen som første års juniorspiller til Randers Freja. Her spillede han med på de bedste ungdomshold på liganiveau og som 17-årig skrev han ungdomskontrakt med kronjyderne. Som senior blev han del af Randers FC’s talenttrup, men skiftede i 2013 som 20-årig til FC Djurslands hold i 2. Division. Siden skiftede Jeppe Juhl Jensen til Odder IF i 2. Division.

Men skader og en uddannelse til politibetjent satte en midlertidig stopper for karrieren, men Jeppe Juhl Jensen genoptog så småt fodboldspillet i Østdjurs 91, som er en af moderklubberne bag FC Djursland. Ad den vej har han genfundet lysten til fodbolden og er blevet en del af truppen i FC Djursland, som spillede sig op i Danmarksserien for et år siden og netop har sikret sig en ny sæson i Danmarksserien.

Jeppe Juhl Jensen er netop blevet færdig som politibetjent. Han skal arbejde på Aarhus Politistation og bliver således kollega med FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

En ledertype

Og netop cheftræner Robert Sørensen ser frem til samarbejdet med Jeppe Juhl Jensen.

”Det er en god aftale for FC Djursland. Jeppe har meget know how og vil samtidig gerne lære. Han er en ledertype og kan hjælpe spillerne. Han byder sig til og de andre lytter meget til ham,” siger Robert Sørensen.

”Han kommer med nogle fine kompetencer, når det gælder om at udvikle vores defensiv. Og det er der brug for, for skal vi klare os, må vi ikke lukke 58 mål ind som i sidste sæson. Det er over 2 mål i snit, og så skal vi op og lave alt for mange mål for at vinde kampene. 1,5 mål pr. kamp vil være et acceptabelt snit,” mener Robert Sørensen.

FC Djursland genoptager træningen 15. juli.

Publiceret 26 June 2019 18:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.