Nøragers cheftræner Claus Vestergaard går sammen med spillerne målrettet efter at vinde to knald-eller-fald-kampe, som sikrer Nørager oprykning til Serie 2. Foto: Nørager BK

Nøragers cheftræner Claus Vestergaard går sammen med spillerne målrettet efter at vinde to knald-eller-fald-kampe, som sikrer Nørager oprykning til Serie 2. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: Storsejr til Nørager B giver adgang til playoff kamp

Nørager B slog Ebeltoft IF med 5-1 på udebane og er klar til playoff kamp tirsdag aften mod Prügelknabe IK i Viby

Af
Martin Schultz

Med en sikker sejr på 5-1 på udebane over Ebeltoft IF satte Nørager B sig lørdag eftermiddag solidt på 2. pladsen i Djurslandspuljen i Serie 3. Det giver Nørager B adgang til en første playoff kamp på vejen til oprykning til Serie 2, og den kamp bliver spillet tirsdag aften på Rosenvangsskolen i Viby mod Prügelknabe IK.

”Vi ville selvfølgelig helst været rykket direkte op, men nu får vi en ekstra chance og det har vi tænkt os at udnytte. Vi spiller altid for at vinde den næste kamp,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

Kampen mod Prügelknabe spilles tirsdag aften kl. 19.00, og mon ikke et større kontingent af de trofaste Nørager-fans tager turen til Viby i Aarhus’ vestlige udkant for at bakke spillerne op.

Prügelknabe IK er en lille klub i Aarhus, som blev startet i 1998 af nogle gymnasieelever for at dyrke glæden ved at spille fodbold. Klubben har omkring 40-50 medlemmer og har tre seniorhold og et kvindehold.

Målfarlig modstander venter

En ”prügelknabe” er en knægt, der tager de tæv andre skulle have haft, men klubben Prügelknabe IK’s bedste hold har i dette forår klaret sig rigtig godt og lå til direkte oprykning til Serie 2 helt frem til den sidste spillerunde. Her tabte Prügelknabe IK 3-2 i finalen i direkte duel med Stjær B, som dermed snuppede billetten op i Serie 2.

Prügelknabe IK fik 34 point i den netop færdigspillede sæson og tabte kun to kampe og spillede en kamp uafgjort og sluttede med en målscore på 54 - 26.

”Vi kender ikke meget til vores modstander, men kan se, at det er et hold, som scorer mange mål,” siger Claus Vestergaard inden kampen i Viby.

Vinder Nørager B over Prügelknabe IK, så venter der endnu en playoff kamp lørdag eftermiddag, inden oprykkeren til Serie 2 er fundet.

Pragtmål af Christian Mørch

Nørager B fik en fin afslutning på forårssæsonen, da holdet lørdag eftermiddag på et velbesøgt Ebeltoft Stadion vandt med 5-1 over Ebeltoft IF.

Der var en playoff kamp på spil, for med en sejr kunne Ebeltoft IF skubbe Nørager B fra 2. pladsen i Djurslandspuljen i Serie 3.

Ebeltoft IF var oprykker fra Serie 4 i foråret og var en af sæsonens overraskelser, da holdet længe lå ubesejret på førstepladsen. Ebeltoft IF slap også fra det første opgør på Nørager Stadion med et point efter en 2-2 kamp, men i returopgøret på Ebeltoft Stadion var der ikke tvivl om udfaldet.

”Det var en kamp, som blev spillet på vores præmisser. Ebeltoft IF havde mulighederne for at komme foran, men vi scorede til 1-0 på straffespark, begået mod Rasmus Bang, ved Michael Jensen. Det er nemmere at kunne forsvare sig end at skulle jagte målene, og vi havde marginalerne på vores side. I 2. halvleg scorede vi fire mål inden Ebeltoft IF fik reduceret til 5-1,” siger Claus Vestergaard.

Målet til 5-0 var ifølge Claus Vestergaard årets mål på Ebeltoft Stadion. Gunnar ”Marcelo” Pedersen stod for opstillet, da Christian Mørch blev spillet i dybden og sparkede bolden direkte i mål i det lange hjørne.

Sigurd Fisker blev valgt til kampens spiller på Nørager B’s hold for en rigtig ”mandfolke”-indsats.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 35

Ebeltoft IF - Nørager B 1 - 5 (0 - 1)

Lørdag 22. juni kl. 13.30 på Ebeltoft Stadion

Målscorere:

  • 0 - 1 Michael Jensen (26. min./straf.)
  • 0 - 2 Mathias Fisker (46. min.)
  • 0 - 3 Mads Pedersen (62. min.)
  • 0 - 4 Nørager B (68. min.)
  • 0 - 5 Christian Mørch (74. min.)
  • 1 - 5 Viktor Skytte (78. min.)

Publiceret 25 June 2019 14:32

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.