Sebastian Stær scorede til 2-1 i lørdagens vigtige bundopgør mod Kvik/Aalestrup IF. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild.

Sebastian Stær scorede til 2-1 i lørdagens vigtige bundopgør mod Kvik/Aalestrup IF. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild.

Seriefodbold: Vivild IF smed point sidst i vigtigt bundopgør

Vivild IF førte med 2-1 til fem minutter før tid, da Kvik/Aalestrup IF fik uafgjort 2-2 i Serie 1

Af
Martin Schultz

På et mål fem minutter før tid til udligning 2-2 rev Kvik/Aalestrup IF sejren ud af hænderne på Vivild IF, da de to hold lørdag eftermiddag mødtes til et vigtigt bundopgør på Langhøj Idrætscenter.

Med et point kunne Vivild IF sikre sig den 5. plads i rækken, som kunne give holdet en sæson mere i Serie 1. Men selvom Vivild IF fik det ene point, må de trofaste fans i Vivild bide negle en uge mere.

“På grund af antallet af jyske hold, som rykker ned fra 2. division, så er den dårligste 5’er i de seks Serie 1 kredse pludselig kommet i spil til en play off kamp imod en to’er fra Serie 2. Og for tiden er Vivild IF den næstdårligste 5’er,” fortæller Vivild IF’s cheftræner Michael Blom.

Casper Moltke udlignede

Kampen startede rigtig skidt for Vivild IF, og hjemmeholdet kom bagud med 1-0 allerede efter 14 minutter. En Kvik/Aalestrup IF-spiller fik lov til at spadsere uhindret igennem både midtbane og forsvar hos Vivild IF, og så sparkede han sikkert bolden forbi målmand Lasse Pedersen.

Vivild IF fik dog udlignet ved Casper Moltke efter et hjørnespark efter 34 minutter, så hjemmeholdet kunne gå til til halvleg med stillingen 1-1 efter en ikke ret god indsats.

Smider point til sidst i kampen

I 2. halvleg startede Vivild IF en smule bedre og bragte sig foran ved Sebastian Stær efter 59 minutter.

“Emil Tolbod blev spillet på kanten af feltet. Han fandt med en fin aflevering Sebastian Stær, som scorede sikkert til 2-1,” fortæller Michael Blom.

“Men som i to af de sidste tre kampe formåede vi ikke at lukke kampen, og fem minutter før tid scorede Kvik/Aalestrup IF efter noget klumpspil til slutresultatet 2-2. Endnu en bet og det sjette point, som vi smider i slutfasen af kampene. De point kan vise sig at være meget dyre at mangle, når regnskabet gøres op,” konstaterer Michael Blom.

Vivild IF spiller sin sidste kamp i forårssæsonen lørdag kl.13.30 på udebane mod rækkens nr. to Kristrup Boldklub.

Kampfakta:

Serie 1, Pulje 7

Vivild IF - Kvik/Aalestrup IF 2 - 2 (1 - 1)

Lørdag 15. juni kl. 13.30 på Langhøj Idrætscenter i Vivild

Målscorere

  • 0 - 1 Per Nielsen (14. min.)
  • 1 - 1 Casper Moltke ( 34. min.)
  • 2 - 1 Sebastian Stær (59. min.)
  • 2 - 2 Per Nielsen (85. min.)

Publiceret 20 June 2019 09:00

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.