FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen har sendt spillerne på sommerferie frem til 15. juli, og han og truppen kan se frem til en ny pokalkamp forud for sæsonstarten i Danmarksserien i august. Arkivfoto

FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen har sendt spillerne på sommerferie frem til 15. juli, og han og truppen kan se frem til en ny pokalkamp forud for sæsonstarten i Danmarksserien i august. Arkivfoto

Pokalfodbold: Auning IF fik smæk som optakt til finale

Der var klasseforskel i pokalkampen mellem FC Djursland og Auning IF. DS-holdet vandt med 3-0, og lørdag skal Auning IF spille om oprykning med TRIF 2

Af
Martin Schultz

På en dejlig fodboldaften på Auning Stadion foran næsten 250 tilskuere, som i dagens anledning nød gratis øl og sodavand, var det så som så med spændingen, da FC Djursland var på besøg hos Auning IF i pokalturneringen Sydbank Pokalen.

Og IF Auning, som ellers har haft et flot forår med blandt andet fem sejre i pokalturneringen, fik lov til at smage FC Djurslands jernnæve.

For selv om FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen havde udtaget et hold med spillere fra både Danmarksserieholdet, U19 holdet og Grenaa IF’s hold i Serie 2, så var der klasseforskel på de to hold og ifølge Robert Sørensen kom Auning IF aldrig rigtig ind i kampen.

“Vi sad på kampen fra start til slut. Auning IF stod med 11 mand i en dyb lav organisation,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Men Auning IF’s træner Claus Svenningsen var godt tilfreds med resultatet.

“Det var en fin kamp. Vores mål var at slippe fra kampen med æren i behold og uden skader inden vores finale mod TRIF på lørdag. Det lykkedes,” konstaterer Claus Svenningsen.

Auning IF blev overmodige

“I 1. halvleg prøvede vi at holde dem væk og at komme til pausen med et godt resultat. Det var tæt ved at lykkes. Vi stod godt indtil de scorede. Vi blev overmodige, og da viste FC Djursland skarphed. De slog til og det var stærkt,” siger Auning IF-træner Claus Svenningsen om Morten Bruuns mål til 1-0 efter 37 minutter.

FC Djursland erobrede bolden højt på egen banehalvdel og tilbagevendte Kristian Alvarez Gertsen spillede bolden i dybden til Morten Bruun, som snød et par mand og så ellers satte speed på og løb fra forsvaret inden han sendte bolden under Martin Bytoft Laursen i Auning IF’s mål.

FC Djursland kom foran med 2-0 i det 43. minut på en indøvet detalje ved et frispark på kanten af feltet. Jamil Faizi tog et tilløb, men sprang over bolden. Det gav lidt bevægelse i muren, og det udnyttede Christian Rytter Fløjborg til at sende et kontrolleret skud i mål bag Martin Laursen.

Vil have revanche over TRIF

Auning IF kom ud med “lidt bulder” til 2. halvleg ifølge Robert Sørensen, men blev aldrig farlige og Anders Emil Hjort i FC Djurslands mål havde ikke en eneste redning i kampen.

FC Djursland kom foran med 3-0 i det 62. minut, da Auning IF blev spillet tynde og Frederik Laursen kunne prikke bolden i mål via den ene stolpe.

“Vi prøvede at give lidt mere slip i 2. halvleg og prøvede at skabe lidt mere.Vi fik da også skabt tilløb til nogle afslutninger, samtidig med at vi holdt fast i dem. Jeg er meget tilfreds med spillernes indstilling, for de gik ud og gav, hvad de havde, selv om vi har en vigtig kamp på lørdag,” siger Auning IF’s træner Claus Svenningsen.

Mens FC Djurslands spillere nu kan gå på en velfortjent sommerferie indtil opstarten til en ny sæson kalder 15. juli, så skal Auning IF lørdag kl. 14.00 spille en “finale” om oprykning mod TRIF 2. Vinderen rykker direkte op i Serie 3, mens taberen får endnu en chance i en playoff kamp mod enten IF Midtdjurs eller AC Norddjurs fra Serie 3.

“Vi går efter at gøre det færdig i første hug og lægger al vores fokus i at vinde den kamp. Vi har også noget at revanchere, for TRIF slog os med 6-0 i vores første kamp i turneringen. Det var vores eneste nederlag, og vi vil vise, at vi ikke er seks mål ringere end TRIF,” siger Claus Svenningsen.

Auning IF og TRIF 2 tørner sammen lørdag kl. 14.00 på Auning Stadion.

Kampfakta

Sydbank Pokalen, 7. Runde

Auning IF - FC Djursland 0 - 3 (0 - 2)

Tirsdag 18. juni kl. 19.00 på Auning Stadion

Omkring 250 tilskuere

Målscorere:

  • 0 - 1 Morten Bruun (37. min.)
  • 0 - 2 Christian Rytter Fløjborg (43. min.)
  • 0 - 3 Frederik Laursen (62. min.)

Publiceret 20 June 2019 09:15