Dennis Holdgaard fortsætter som cheftræner i KPI efter sommerferien, og han krydser fingre for, at klubbens to bedste hold fortsat spiller i Serie 1 og Serie 4, når turneringen begynder igen til august. Arkivfoto

Dennis Holdgaard fortsætter som cheftræner i KPI efter sommerferien, og han krydser fingre for, at klubbens to bedste hold fortsat spiller i Serie 1 og Serie 4, når turneringen begynder igen til august. Arkivfoto

Seriefodbold: Kolind-Perstrup håber på at lukket ballet lørdag

Cheftræner Dennis Holdgaard forventer at kunne stille i noget nær stærkeste opstilling til lørdagens kamp mod Dronningborg, hvor Kolind-Perstrup med en sejr er sikre på at forny billetten til Serie 1

Af
Lars Norman Thomsen

Dennis Holdgaard, cheftræner i Kolind-Perstrup (KPI), har været ovenud glad for sin første sæson i KPI.

Han vil blive ekstra glad, hvis hans mandskab lørdag på Kolind Park tager alle tre point i opgøret mod Dronningborg, der allerede har sikret sig oprykning til Jyllandsserien.

KPI og Holdgaards tidligere klub, Vivild IF, kæmper om at undgå femtepladsen i rækken, der kan være lig med en play off-kamp mod en nummer to fra Serie 2.

Vivild møder rækkens nummer to, Kristrup, ligeledes lørdag.

Oprindeligt lød konditionerne fra DBU Jylland:

· Holdet på sjettepladsen spiller playoff-kampe om at undgå nedrykning til Serie 2. Nummer syv og otte i hver pulje rykker efter 1. turneringshalvdel (efterår) ned i Serie 2.

De er siden blevet ændret til (på grund af flere nedrykninger af jyske hold fra 2. Division end forudset - det smitter af nedad i rækkerne):

· Den dårligste nummer fem i Serie 1 og de fem bedste nummer seks skal spille playoff-kampe om at undgå nedrykning til Serie 2.

· Den dårligste nummer seks i Serie 1 på tværs alle puljer og nummer syv og otte i hver pulje rykker ned i Serie 2.

Stær og Zacher

Da KPI i næstsidste spillerunde tabte 1-0 til FC Silkeborg, manglede holdet de to angrebsesser, Stig Zacher og Mikkel Stær, fordi de var optaget af et fælles arrangement.

Endvidere var sprinteren Rasmus Meyland, der ikke har spillet kontinuerligt i dette forår, heller ikke med denne gang.

Dennis Holdgaard forventer imidlertid at have alle tre til rådighed i lørdagens kamp.

"Det er flot af Dronningborg, at de rykker op, selv om jeg umiddelbart vil vurdere et fysisk stærkere Kristrup mandskab til bedre at kunne klare sig i Jyllandsserien," siger Dennis Holdgaard.

"Dronningborg har et ungt hold med masser af fart, og holdet har været meget konstant sæsonen igennem. Derfor fortjent, at de rykker op, og jeg forventer slet ikke, at vi vil få noget foræret, selv om Dronningborg reelt ikke har noget at spille for. Alle hold vil gerne slutte godt af før sommerferien."

Tilfreds træner

Trods det forhold, at KPI i værste fald kan ende med at skulle spille en play off-kamp for at sikre en ny sæson i Serie 1, så er det en tilfreds Dennis Holdgaard, der kan se sommerferien nærme sig.

"Overordnet set har jeg været tilfreds med holdet og min første sæson i Kolind. Vi har haft mange skader og afbud grundet arbejdet, og det har svækket vores rytme. Til gengæld har de spillere, der har skullet tage over, gjort det meget flot, så jeg kan ikke tillade mig på nogen måde at være utilfreds med vores præstationer."

"Det har selvfølgelig betydet, at vi ikke har kunnet spillet på samme måde i alle kampe, men du får mig ikke til at bruge ordet svækkelse. Vi havde midtvejs en mindre krise, hvor træningsfremmødet som følge af de mange skader var lidt nede, men det overvandt vi."

Dennis Holdgaard fortsætter efter sommerferien sit virke i KPI. Sammen med bestyrelsen evaluerer han tingene i august med henblik på en fortsættelse af samarbejdet.

"Ingen spillere har snakket om at stoppe, selv om der måske er spørgsmålstegn ud for de ældste. Jeg forventer dog, at samtlige har motivationen til at fortsætte året ud."

Til efteråret vender Jakob Degn Larsen tilbage efter langvarig skade (hovedskade) og udenlandsrejse.

Bliver Serie 4?

KPI's andethold i Serie 4, der trænes af Jesper Friis Jensen, tidligere førsteholdsspiller og dygtig target man, spiller også en afgørende kamp i weekenden.

Holdet møder på Kolind Park søndag klokken 11 Vivild IF. Opgøret gælder nedrykning til Serie 5. Begge hold har samlet 12 point i 13 spillerunder, men KPI er bedst i indbyrdes kampe og kan derfor nøjes med uafgjort i søndagens opgør.

"Jeg håber, at vores andethold bliver i Serie 4. Som førsteholdstræner vil man selvfølgelig altid gerne undgå, at afstanden mellem første- og andetholdet ikke bliver for stor," siger Dennis Holdgaard.

Hos Vivild optræder hans gamle midtbanekollega fra Vivild-tiden, Jeppe D. Friis. En rutineret herre og taktisk meget dygtig spiller, som nok skal forstå at sætte sit præg på kampen, og Friis kan meget vel blive kampafgørende.

Publiceret 18 June 2019 22:27