FC Djursland klarede skærene trods 2-0 nederlaget til VSK Aarhus og spiller også i Danmarksserien efter sommerferien. Foto: Young Work Production

FC Djursland klarede skærene trods 2-0 nederlaget til VSK Aarhus og spiller også i Danmarksserien efter sommerferien. Foto: Young Work Production

Danmarksserien: FC Djursland overlever trods nederlag til tophold

FC Djursland får et år mere i Danmarksserien selv om holdet tabte med 2-0 til VSK Aarhus i sæsonens sidste kamp

Af
Martin Schultz

Så kan man godt stoppe med at bide negle i Grenaa og omegn, for lørdagens sidste runde i Danmarksserien endte med, at FC Djursland redder livet og får endnu en sæson i rækken.

Resultaterne magede det således, at FC Djursland trods et 2-0 nederlag til topholdet VSK Aarhus, som rykker op og tilbage i 2. Division, endte netop på den 7. plads, der var nødvendig for at sikre holdets forbliven i Danmarksserien. Som forventet kunne Vatanspor ikke slå formstærke Holstebro B på udebane, og derfor blev det indvandrerklubben fra det vestlige Aarhus, som endte under stregen sammen med AaB og Lystrup IF.

”Det har været en lang sej kamp, men netop i dag skal vi nyde det. Jeg har kæmpe respekt for spillerne, som mentalt har været konger. Vi har haft så mange skader og 6-7 mand ude hele foråret, men spillerne har fungeret rigtig godt som gruppe og det har reddet os. De har leveret et fantastisk stykke arbejde,” siger cheftræner Robert Sørensen.

”Vi rykkede op sidste år efter en playoff kamp og havde kort forberedelsestid. Vi ved, at nye hold betaler lærepenge, og vi havde en pointmæssig dårlig optakt, som kom til at sætte sit præg på sæsonen. Det blev 27 finalekampe, og det har været en lang sæson. Den første og anden sæson i Danmarksserien er virkelig svær, men nu er et stort stykke arbejde sluttet på en god måde, og vi skal feste,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland havde chancer nok

Der var spænding til det sidste i Danmarksseriens pulje 4, hvor FC Djursland, Aarhus Fremad eller Vatanspor kunne ende under stregen. Vatanspor var bagud med 3-0 ved pausen ude mod Holstebro B. Gæsterne fik en opblomstring i de sidste ti minutter og fik reduceret til 3-2, men var aldrig i nærheden af den sejr, som skulle til for at skubbe FC Djursland ned under stregen.

VSK Aarhus havde sikret sig oprykning inden mødet med FC Djursland, og ”hajerne” stillede da også i en kompakt opstilling i en 4-5-1formation for at lukke ned for de mellemrum, som topholdet er dygtig til at spille i.

”Vi havde Jesper Bredahl på mål og stillede med Christian Rytter Fløjborg, Jeppe Juhl Jensen, Emil Bjerre Busk og Jens Christian Sørensen i bagkæden. På den defensive midtbane spillede Rasmus Cramer og Felipe Soares med Søren Koch Østergaard og Jamil Faizi på kanterne, mens Janus Tranæs Didriksen lå på den offensive midtbane bagved Nicolaj Jarsmer på toppen,” fortæller Robert Sørensen. Rasmus Brasch var ude med karantæne efter sit røde kort sidste lørdag, og Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen og Casper Stylsvig Bæksted var begge ude med skader.

Det var en jævnbyrdig kamp, hvor VSK Aarhus scorede to gange og viste den effektivitet, som afsejler sig i tabellen.

”Det er ufatteligt, at vi ikke scorede i kampen. Chancemæssigt stod det 7-6 til os, så vi havde chancer nok. Nicolaj Jarsmer brændte en stor chance i 1. halvleg, og i 2. halvleg fik Jamil Faizi en friløber og Morten Bruun havde et frit hovedstød,” siger Robert Sørensen.

Pokalkamp mod Auning IF på tirsdag

”En kvartet skilte sig ud i kampen, og Jesper Bredahl gjorde det rigtig godt i målet. Emil Bjerre Busk har flyttet sig på så mange parametre og byder virkelig ind, og så var Rasmus Cramer på midtbanen og Søren Koch Østergaard på kanten igen på højt niveau,” siger Robert Sørensen.

Tirsdag aften skal FC Djursland spille en kamp i 7. runde af Sydbank Pokalen mod Auning IF, som er tophold i Serie 4.

”Vi ser frem til at spille på Auning Stadion og til muligheden for at vise os frem for et nyt publikum,” siger Robert Sørensen, som fortsætter som cheftræner for FC Djursland også i den nye sæson.

Efter pokalkampen mod Auning IF holder spillerne ferie til 15. juli, hvorefter der venter tre ugers hårdt arbejde frem mod den nye sæsons første kamp.

Danmarksserien, pulje 4

VSK Aarhus - FC Djursland 2 - 0 (1 - 0)

Lørdag 15. juni kl. 15.30 på Vejlby/Risskov Centret

Målscorere:

1 - 0 Mark Mikkelsen (5. min.)

2 - 0 Mads Kaalund (51. min.)

Publiceret 16 June 2019 11:00