Mette Otto Gyldendal deltog forleden i Business Djurslands ekstraordinære generalforsamling i Kolind+. Den får en fyldig omtale i næste nummer af Lokalaviserne. Foto: Lars Norman Thomsen

Mette Otto Gyldendal deltog forleden i Business Djurslands ekstraordinære generalforsamling i Kolind+. Den får en fyldig omtale i næste nummer af Lokalaviserne. Foto: Lars Norman Thomsen

Ny coachvirksomhed vil skabe vækst og udvikling

Toplederen coacher sine medarbejder hver eneste dag, men hvem coacher toplederen i at udvikle sin virksomhed? Netop et fortroligt frirum med kvalificeret sparring er nu til rådighed i Syddjurs med excecutive coach Mette Otto Gyldendal

Af
Af Lars Norman Thomsen

erhverv Nogle selskaber har en professionel bestyrelse, som ejerlederen eller den ansatte direktør kan spare med om virksomhedens strategisk udvikling. De større virksomheder har en kompetent direktion, hvor der foregår en kvalificeret diskussion om virksomhedens forretningsudvikling.

”Men ud over dette har den ansatte direktør eller ejerleder i perioder behov for et fortroligt rum til frit at tænke store tanker om virksomheden, om den indre motivation til fortsat at lede virksomheden eller overvejelser om generationsskifte - og ikke mindst at få kvalificeret sparring til de store tanker,” siger Mette Otto Gyldendal i en pressemeddelse. Hun har en solid ballast med en akademisk finansiel uddannelse, en række coach certificeringer og såvel leder som bestyrelseserfaring i danske og udenlandske virksomheder, og har netop etableret sin virksomhed i Ugelbølle.

Formand for Business Djursland Ole Sørensen, ejerleder af Rejsecenter Djursland, byder Mette Otto Gyldendal velkommen til Djursland og til Business Djursland, som hun netop har meldt sig ind i.

Ny specialkompetence

”Excecutiv coaching en ny specialkompetence i vores område, som er vigtig for at videreudvikle det dynamisk erhvervsliv på Djursland. Her tænker jeg særligt på de mange iværksættere, som skal få succes med deres opstartsvirksomheder og herigennem forny os. Jeg tænker på ejerne af de generationsskiftemodne virksomheder, som mindst ti år forinden skal blive afklaret om, hvad de selv vil, og hvad der skal ske med deres virksomheder, ellers er der stor risiko for, at deres livsværk smuldre ved deres afgang, og Djursland mister deres arbejdspladser,” siger Ole Sørensen og fortsætter:

”Endelig er der alle os midt imellem, som har behov for et fortroligt rum ud over vores familie og venner til at lufte tanker om vores egen rolle i vores virksomhed. Med Mette om bord er der kommet nyt værdifuldt blod til Djursland.”

De 2.000 aktive virksomheder på Djursland er hovedsageligt mindre ejerledede virksomheder med en specialiseret ydelse eller et produkt som forretningsområde. Virksomhederne køber specialistkompetencer ind hos hinanden for at løse opgaver og rådgivning til at udvikle sig selv og deres virksomheder. Derfor er et bredt funderet erhvervsliv nødvendig for vækst i den enkelte virksomhed og i hele området.

Publiceret 12 June 2019 08:11