FC Djursland Rasmus Brasch fik direkte rødt kort før pausen, da FC Djursland tabte med 2-1 til Holstebro efter en ellers heroisk fight. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

FC Djursland Rasmus Brasch fik direkte rødt kort før pausen, da FC Djursland tabte med 2-1 til Holstebro efter en ellers heroisk fight. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Danmarksserien: FC Djursland skal ud i megagyser for at undgå nedrykning

FC Djursland tabte med 2-1 til Holstebro B på to mål i de sidste minutter og tre hold er i direkte duel på lørdag om nedrykning fra Danmarksserien

Af
Martin Schultz

Der var ingen fødselsdagsgaver fra Holstebro B til FC Djursland, som i lørdags fejrede sit 10-års jubilæum som optakt til kampen mod gæsterne fra Vestjylland.

For formstærke Holstebro B tog den tiende sejr i træk og vandt med 2-1 over fødselarerne foran et talstærkt og feststemt publikum på HSM Arena i Grenaa. FC Djursland førte nemlig med 1-0 efter en scoring af Nicolaj Jarsmer, men i kampens sidste 6-7 minutter scorede Holstebro B to gange og huggede dermed det point fra FC Djursland, som ville have sikret “hajerne” endnu en sæson i Danmarksserien.

Søndag vandt Vatanspor fra det vestlige Aarhus nemlig med 2-1 over AaB på et mål langt ind i dommerens tillægstid og holdt dermed muligheden for at overhale FC Djursland åben helt frem til den sidste runde på lørdag.

Her skal FC Djursland til Veilby-Risskov for at spille mod topholdet VSK Aarhus, som fredag aften med en sejr på 3-1 over Nørresundby FB sikrede sig oprykning til 2. division efter bare en sæson i Danmarksserien. Samtidig skal Vatanspor vinde ude mod Holstebro B for at snige sig forbi FC Djursland, mens den tredie deltager i nedrykningsdramaet Aarhus Fremad skal vinde på udebane over rækkens absolutte bundprop Lystrup IF.

FC Djursland kan redde sig ved at få mindst et point mod VSK Aarhus, men risikerer at ryge ud af Danmarksserien, hvis holdet taber og resultaterne mager sig for de øvrige to hold.

Rødt kort til Rasmus Brasch

Holstebro kom til Grenaa med ni sejre på stribe i bagagen og har været forårets mest formstærke hold i Danmarksseriens pulje 4.

Så FC Djursland var klar over, at der ventede en velspillende modstander med selvtilliden i orden.

“Vi stillede med Jesper Bredahl på mål og et et firemandsforsvar med Jens Christian Sørensen og Casper Bæksted på back’erne, og Emil Bjerre Busk og Rasmus Brasch i midterforsvaret. Centralt på midtbanen stillede vi med Felipe Soares, Rasmus Cramer og Janus Tranæs Didriksen og med Jamil Faizi og Søren Koch Østergaard på kanterne. Helt fremme satte vi Nicolaj Jarsmer,” fortæller FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

FC Djursland kom godt i gang og havde en kæmpechance tidligt i kampen, da Nicolaj Jarsmer sendte Søren Koch Østergaard afsted på en friløber. Koch afsluttede godt med et fladt skud, men bolden ramte indersiden af stolpen og trillede på langs af målet.

Men hjemmeholdet kom foran med 1-0 efter 26. minutter, da Nicolaj Jarsmer slap fri efter en omstilling.

“Men desværre fik vi i det 38. minut et rødt kort, da vi blev fanget på bagkant af en lang bold henover vores forsvar og Rasmus Brasch som bagerste mand trak i nødbremsen. Nu skulle vi spille resten af kampen med 10 mod 11 mod rækkens mest formstærke hold,” siger Robert Sørensen.

Tabte det hele på gulvet

“Vi foretog nogle udskiftninger og rokerede rundt, men stod dybt i 2. halvleg og prøvede at forsvare føringen hele vejen hjem,” siger RobertSørensen.

FC Djursland havde en kæmpemulighed for at komme foran 2-0 efter godt 70. minutter, da Søren Koch Østergaard leverede godt forarbejde og spillede bolden skråt tilbage til Jamil Faizi, som havde et tomt mål at sætte bolden i, men ramte underkanten af overliggeren.

“Her kunne vi have afgjort kampen til vores fordel, men Holstebro B havde også mange gode chancer,” fortæller Robert Sørensen.

“Og med seks minutter igen dømte dommeren et straffespark til Holstebro B, som kun dommeren selv kunne se. Der var ikke skygge af straffe, så det var voldsomt frustrerende. Og tre minutter senere mistede vi bolden, som blev spillet dybt og Holstebro B sparkede den forbi Jesper Bredahl.”

“Holstebro B havde mange chancer, og jeg vil ikke sige, at deres sejr var ufortjent. Men kampen havde set helt anderledes ud, hvis Jamil Faizi havde scoret på vores kæmpechance midt i 2. halvleg,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland kastede alt frem til sidst, og Nicolaj Jarsmer og Oliver Jensen havde gode muligheder uden at de fik scoret.

“Jeg har ondt af spillerne. Vi spillede en god kamp og spillede klogt. Vi var 10 mand mod 11 i over en halvleg, og havde vi spillet offensivt, så var vi blevet slagtet. Vi kæmpede røven ud af bukserne, og så tabte vi det hele på gulvet i løbet af de sidste 6-7 minutter. Nu skal det hele afgøres i en finale i den sidste spillerunde,” siger Robert Sørensen.

Alle kampe i den sidste spillerunde spilles lørdag kl. 15.30. FC Djursland skal møde VSK Aarhus på udebane, Vatanspor skal til Holstebro B, og Aarhus Fremad møder Lystrup IF på Lystrup Idrætsanlæg. Pyha, det bliver spændende ….

Kampfakta

Danmarksserien, pulje 4

FC Djursland - Holstebro B 1 - 2 (1 - 0)

Lørdag 8. Juni kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

1 -0 Nicolaj Jarsmer (26. min.)

1 - 1 Mads Agger (84. min.)

1 - 2 Nicklas Lauridsen (89.min.)

Publiceret 10 June 2019 23:32