Henning Jensen takker af som administrerende direktør for Novopan A/S efter 17 år på posten og sammenlagt 45 år i virksomheden. Foto: Novopan

Henning Jensen takker af som administrerende direktør for Novopan A/S efter 17 år på posten og sammenlagt 45 år i virksomheden. Foto: Novopan

Topchef i det syddjurske erhvervsliv på pension

Novopans administrerende direktør, Henning Jensen, går på pension ultimo juni 2019

Af
Lars Norman Thomsen

PINDSTRUP En markant chef i det private erhvervsliv i Syddjurs har valgt at stoppe og lade sig pensionere.

Det er Henning Jensen, mangeårig administrerende direktør for Novopan. Her har han været beskæftiget hovedparten af sit aktive erhvervsliv. Ja, faktisk 45 år. Heraf de sidste 17 som øverste chef.

Henning Jensen startede hos Pindstrup virksomheden 1. marts 1974, hvor han var planlægningsassistent i produktionen ved den nedlagte 501-S sav. Her arbejdede han i ét år, inden han skulle aftjene sin værnepligt. Herefter vendte Henning Jensenretur til fabrikken og fungerede i en årrække i salgsafdelingen som henholdsvis eksportchef og marketingchef.

I april 1987 drog Henning Jensen en tur til Vibopan, hvor han var afdelingschef i 6 år, inden han igen vendte tilbage til Pindstrup og fik rollen som salgsdirektør med ansvar for salg og marketing. En funktion, som Henning Jensen varetog i 9 år, inden han i 2002 fik endnu en kasket på hovedet og blev administrerende direktør.

Henning Jensen har fungeret som styrmand for fabrikken i godt 17 år, hvor han blandt meget andet har navigeret virksomheden igennem finanskrisen. Endvidere orkestrerede han et salg af Novopan i 2015 til Kronospan, som er verdens største pladeproducent.

"Gennem sine mange år på fabrikken har Henning Jensen bidraget til at skabe en sund og rentabel virksomhed – og ikke mindst tilegnet sig en kæmpe viden om stort set alt, hvad der rører sig på fabrikken. En viden, som Henning Jensen har delt ud af gennem dialog og sparring for at opnå den bedst mulige løsning for den enkelte og for virksomheden," lyder skudsmålet til den snart forhenværende chef fra Novopan i en pressemeddelelse.

"Kronospan ApS – Novopan Træindustri ønsker Henning Jensen held og lykke i fremtiden, og vi er helt overbevist om, at den fortsat vil indeholde spændende udfordringer. Vi håber at bevare kontakten med Henning Jensen, selvom det ikke bliver på daglig basis, og han har valgt at tage hul på en ny epoke," lyder slutordene i pressemeddelelsen.

Publiceret 06 June 2019 13:30