Både Britt Bager (V) og Jens Joel (S) vil have styr på den alvorlige situation på Aarhus Universitetshospital efter valget og vil sørge for handling i Folketinget.

Både Britt Bager (V) og Jens Joel (S) vil have styr på den alvorlige situation på Aarhus Universitetshospital efter valget og vil sørge for handling i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix/ Jonas Wrede Hansen

Politikere fra S og V enige på valgaftenen: AUH skal have hjælp efter valget

Jens Joel fra Socialdemokratiet og Britt Bager fra Venstre vil begge have sat fokus på AUH, når valget er forbi

Af
Jonas Wrede Hansen

I Østjylland har den alvorlige situation på Aarhus Universitetshospital fyldt rigtig meget i valgkampen. Sådan har det ikke rigtig været i den resterende del af Danmark, men hvis det står til to østjyske folketingskandidater, så skal der handles på problemet i Folketinget efter valget.

Det fortæller både Britt Bager fra Venstre og Jens Joel fra Socialdemokratiet til Lokalavisen Aarhus fra hver deres valgfest onsdag aften på Christiansborg.

"Der er ingen tvivl om, at den udfordring, man står med på Aarhus Universitetshospital i Skejby lige nu, kommer vi til at se på efter valget, så det ikke går ud over patienterne og personalet," fortæller Venstres Britt Bager, der ellers ikke har været særlig glad for at tale om de store besparelser på Aarhus Universitetshospital under valgkampen.

"Det jeg har sagt tidligere er, at det her ikke egner sig til valgkamp. Det gør det ikke, for da vi startede valgkampen, manglede Skejby 342 millioner kroner. Midt i valgkampen manglede de så en milliard kroner. Det viser jo, at den her sag ikke egner sig til at tale om i en valgkamp, for det bliver ren Aarhus-politik," fortæller Britt Bager, der dog ser alvorligt på problemet og derfor vil kæmpe for at finde en løsning efter valget:

"Det her må ikke gå ud over patienter. Det må ikke betyde aflyste behandlinger. Derfor har jeg også sagt, at alle ansvarlige partier skal sætte sig ned efter valget for at finde en løsning, så det ikke går udover personalet og patienter," fortæller Britt Bager.

"En bunden opgave"

Med et flertal til rød blok ser det meget vel ud til, at Danmark skal have et regeringsskifte med en socialdemokratisk regering. Jens Joel, som stiller op til folketingsvalget for Socialdemokratiet i Aarhus, fortæller ligeledes til Lokalavisen Aarhus, at han også vil have fokus på Aarhus Universitetshospital.

"Det er klart, at noget af det første vi skal, hvis vi får muligheden for at danne regering, det er, at vi skal forhandle økonomiaftaler med regioner og kommuner. Og vi har jo lagt en økonomisk plan, som, hvis det står til Socialdemokratiet, betyder, at vi skal tilføre flere midler til vores sundhedsvæsen og egentlig også flere midler end Skejbys såkaldte flytteregning," fortæller han til Lokalavisen Aarhus ved Socialdemokratiets valgfest på Christiansborg og fortsætter:

"Vi betragtet det som en bunden opgave at få løst det her på en måde, hvor Skejby og de andre sygehuse rundt omkring i landet ikke bliver kastet ud af bussen."

Publiceret 06 June 2019 00:36