Foto:

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstres Britt Bager glæder sig over exitpoll trods flertal til rød blok

Britt Bager (V), der stiller op i Østjyllands Storkreds, vælger at se positivt på den første exitpoll, der udover flertal til rød blok giver Venstre en fremgang på tre mandater

Af
Jonas Wrede Hansen

Det ser ud til at blive sejr til rød blok, hvis man skal tro DR's første exitpoll. Rød blok står til 90 mandater, imens blå blok står til 75 mandater uden Nye Borgerliges fire mandater.

Venstres Britt Bager, der stiller op på Djursland i Østjyllands Storkreds, glæder sig trods udsigten til rød sejr over exitpollen. Hendes parti ser nemlig ud til at gå tre mandater frem.

"Det ser jo godt ud for venstre, hvis det ender med at vi går frem til 37 mandater, så er jeg selvfølgelig rigtig, rigtig glad. Vi har ført en lang, hård og god valgkamp, og det ser ud til, at vælgerne kvitterer for det," siger hun fra Venstres valgfest på Christiansborg.

Men det ser ud til, at rød blok får flertal. Kan man så godt glæde sig over en exitpoll?

"Der er ikke nogen tvivl om, at vi gik til valg på, at Lars Løkke Rasmussen skulle være statsminister. Vi har også sagt at vores førsteprioritet var at fortsætte samarbejdet i blå blok, men når det så er sagt, så står jeg jo her og repræsenterer Venstre, og hvis det her holder, så ser det ud til at vi går frem. Det kan jeg jo kun være glad for," lyder det fra Britt Bager.

Britt Bager er politisk ordfører for Venstre og blev første gang valgt ind i Folketinget i 2015, hvor hun stillede op i Favrskov.

Publiceret 05 June 2019 20:45