Leif Lahn Jensen er ikke fortaler for at lovliggøre hash i Danmark. Foto: Lars Norman Thomsen

Leif Lahn Jensen er ikke fortaler for at lovliggøre hash i Danmark. Foto: Lars Norman Thomsen

Legalisering af hash: Leif Lahn Jensen er bekymret

Den lokale folketingskandidat er ikke med på det hold af partifæller, der siger ja tak til fri hash

Af
Lars Norman Thomsen

FV 2019 Alternativets lokale folketingsmedlem Torsten Gejl, der bor i Rønde, er sammen med sit parti stærk fortaler for at legalisere hash.

Han ser ud til at have en god dagsorden, for 65 procent af danskerne ønsker en legalisering af hash. Kun 25 procent svarer 'nej'. Det viser en nylig Norstat-måling gennemført for Altinget og Jyllands-Posten.

"Det flertal i Folketinget, der er imod cannabis, er fuldstændig ude af trit med sin egen befolkning,” udtaler Torsten Gejl til Altinget.dk.

Også i Socialdemokratiet er der fortalere for samme synspunkt som Gejl, men Leif Lahn Jensen kvier sig. Han er dog ikke så bastant som sin partiformand Mette Frederiksen, der krydser benene, når det handler om at legalisere hash.

"Jeg er meget bekymret i forhold til at legalisere hash. Jeg har svært ved at se konsekvenserne af det, og jeg er bange for at flere unge bliver afhængige og dermed får en sværere tid i deres unge år end de har i dag. Samtidig med det mener jeg ikke, at man løser problemet med kriminaliteten blandt rockerne ved at legalisere hashen, da de jo nok skal finde andre steder at begå ulovligheder," siger Leif Lahn Jensen.

"Men det er en svær diskussion med mange gode argumenter, som jeg til en hver tid er klar til at lytte til og diskutere."

Ud over Alternativet trækker så umage størrelser som Liberal Alliance, Enhedslisten, SF og Det Radikale Venstre på samme hammel, når det gælder fri hash.

Publiceret 04 June 2019 08:00