Britt Bager afviser helt og aldeles de kritikere, der ikke betragter hende som lokal, fordi hun bor i København. Formand for Venstres kredsbestyrelse, gårdejer Mogens Høeg Hørning (th.), er yderst tilfreds med Britt Bagers engagement og synlighed på Djursland. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager afviser helt og aldeles de kritikere, der ikke betragter hende som lokal, fordi hun bor i København. Formand for Venstres kredsbestyrelse, gårdejer Mogens Høeg Hørning (th.), er yderst tilfreds med Britt Bagers engagement og synlighed på Djursland. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

"Jeg er da stort set på Djursland hver weekend"

Britt Bager afviser de kritikere, der siger, at hun ikke længere har lokal tilknytning til sit gamle hood

Af
Lars Norman Thomsen

FV 2019 På de sociale medier har flere læsere været meget ivrige med at kritisere Britt Bager for hendes manglende tilknytning til Djursland. Underforstået: Hvordan kan Britt Bager tale varmt om Djursland på Christiansborg, når hun bor langt fra sit gamle hood?

Venstres politiske ordfører har adresse i Købehavn sammen med mand og barn, så derfor har hun ikke længere fingeren på pulsen som eksempelvis Socialdemokratiets Leif Lahn Jensen, der fortsat har adresse i Grenaa, lyder kritikken.

"Ved du hvad, jeg har boet 32 år af mit liv på Djursland, og de sidste ti år i København. Min tilknytning til Djursland er fortsat den samme, mine forældre bor her, og meget af min familie gør det. Tillige er min familie og jeg i Grenaa stort set hver weekend fra sent fredag og til mandag, hvor jeg tit har møder og virksomhedsbesøg lokalt," siger Britt Bager.

Når hun er i Grenaa, bor hun og familien i hendes forældres sommerhus på Grenaa Strand.

Sønnen er nummer et

Britt Bagers husbond driver egen tandlægeklinik i Hedehusene, men det kunne han reelt også gøre på Djursland, hvis det passede bedst sådan.

"Når vi har valgt at bo i København, så er det primært hensynet til vores dreng på fire år, der er årsagen. Hvis vi boede i Grenaa, så jeg ham kun i weekenderne, og det vil jeg slet ikke kunne holde til. Jeg har valgt at blive mor, fordi jeg vil se min dreng hver dag sideløbende med, at jeg kan passe en krævende hverdag fra tidlig morgen til sen aften på Christiansborg."

"Det gælder jo alle folkevalgte fra Østjylland, at de er i København og på Christiansborg fra tirsdag til fredag, selvom de har bopæl lokalt. Jeg har så bare valgt at bo i København af hensyn til min søn og min mand for at være tæt på de to."

Efter at Britt Bager for et års tid siden blev politisk ordfører for Venstre har hun dog været tvunget til at blive i København noget oftere, erkender hun.

"Men jeg har virkelig bestræbt mig på at komme hjem til Grenaa og Djursland, så meget som muligt."

Herfra, min verden ...

Britt Bager var ved valget i 2015 kandidat i Favrskovkredsen og brød som relativ ukendt V-medlem lydmuren til Christiansborg. Hendes stemmetal på Djursland var så fine, at de var med til at detronisere lokale Anne-Mette Winther Christiansens folketingskarriere for altid efter mere end ti år i Folketinget.

"Mit skifte fra Favrskov til Djursland har betydet meget for mig. Når man har boet i Grenaa i hovedparten af sit liv, så har skiftet været som at komme hjem igen, og det er fantastisk at møde mange mennesker herunder valgkampen, som man kender. Det kan være gamle skolekammerater, gamle naboer eller bekendte fra forskellige sammenhænge," siger Britt Bager.

Valgkampen har da også givet hende et selvtillids-boost, fortæller hun.

"Jeg har mødt mange mennesker, der er kommet hen til mig og fortalt, at jeg er med til at gøre en forskel for Djursland. Det havde de ikke gjort, hvis de ikke mente det eller blot betragtede mig som en politiker, der lige var forbi Djursland, fordi der er valgkamp, men som ellers slet ikke har noget forhold til området. Djursland er mit område, og derfor er det perfekt for mig, at jeg nu er kandidat i Djurskredsen."

Publiceret 04 June 2019 20:07