Vinni Bakkesen, 'Nøgler i fedtsten'. Pressefoto.

Vinni Bakkesen, 'Nøgler i fedtsten'. Pressefoto.

Vesterhavspoesi i TingGalleriet i Ebeltoft

Indtil søndag 2. juni kan man i TingGalleriet opleve kunstner Vinni Bakkensens malerier, glas og skulpturer, der alle tager deres udgangspunkt i den vestjyske natur.

TingGalleriet på Torvet i Ebeltoft lægger rammer til en udstilling med kunstner Vinni Bakkensen. Hun er autodidakt kunstner og arbejder til daglig med base i sit galleri og værksted, Galleri V, tæt ved Henne Strand i Vestjylland. Udstillingens sidste dag er søndag 2. juni.

Vinni Bakkesen er selv til stede i TingGalleriet hver dag under udstillingen fra klokken 11-16, hvor hun vil arbejde med nye værker.

"Alle er velkommen, og jeg giver gerne en rundvisning og fortæller om værkerne og mine tanker bag."

Fortolkninger af naturen

Siden 2015 har hun arbejdet som kunstner på fuldtid, og hendes værker, skulpturer i fedtsten, malerier samt glas, har fortolkninger af naturen og stemningen i det vestjyske som primært tema.

Kunstner og kunsthistoriker Christina Kjelsmark skriver blandt andet om Vinni Bakkensen i opslagsværket "101 KUNSTNERE" 2016 af Tom Jørgensen:

”Vinni fortolker naturen, men også sin indre stemme. Hun er eftertænksom, poetisk, og lever sig dybt ind i de malerier hun skaber, når hun time efter time taler med sine lærreder. Indimellem holder hun en pause fra penslerne, og så former hun en stol! En stol til eftertænksomhed, til ro og tanker. En lille stol på måske 15 centimeter, skabt i fedtsten. "Tag plads på..." er titlen på de uperfekte stole. De har hver sit særpræg, hver sin personlighed. Eller hun reflekterer over livet mens hun former sine fade i glas. Atter er det den vestjyske natur, som lægger farve til. Himlen, havet og lyset. At følge Vinnis kunst vækker følelsen af afdæmpet drama, eftertænksomhed, skrøbelighed og refleksion - som essensen af et liv gengivet på 20x20 cm.”

-ab

Publiceret 30 May 2019 13:15