17-årig blev lagt i håndjern på gaden i Ryomgård.

17-årig blev lagt i håndjern på gaden i Ryomgård. Modelfoto: Adobe Stock

Voldsom anholdelse i Ryomgård: 17-årig gik til modværge mod politiet

Politiet måtte bruge magt og lægge aggressiv dreng i håndjern

Af
Jeppe Rafn

Politiet modtog i dag, onsdag klokken 12.06, en anmeldelse om, at der var uro på gaden mellem nogle personer i Vestergade i Ryomgård.

Østjyllands Politi sendte en patrulje, der ankom på stedet klokken 12.25. Personerne, der var involveret i balladen, var stadigvæk på stedet.

"En 17-årig dreng var noget aggressiv og opfarende, også overfor politiet, så han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden," fortæller Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Lagt i håndjern

Et vidne har fortalt Lokalavisen, at politiet holdt på tværs af gaden for at spærre af, og at en mand lå på jorden med politifolk ovenpå sig. Østjyllands Politi bekræfter overfor Lokalavisen, at politiet måtte bruge den 'fornødne' magt til at anholde den 17-årige.

"Han ville ikke frivilligt følge med og satte sig til modværge, så han blev lagt i håndjern," fortæller Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

"Det tyder på, at han havde nogle uoverensstemmelser med en jævnaldrende, der udviklede sig til uro og råberi."

Den 17-årige dreng er fra Ryomgård og var stadigvæk anholdt, da Lokalavisen onsdag eftermiddag talte med Østjyllands Politi. Han vil dog efter alt at dømme blive løsladt i løbet af dagen, oplyser politiet, da der ikke er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Publiceret 29 May 2019 15:49