Martin Bregendahl Bak (stående) starter som ny leder for Midtdjurs Friskole og Børnehaven Solbærkrogen pr. 1. august 2019. Foto: Midtdjurs Friskole

Martin Bregendahl Bak (stående) starter som ny leder for Midtdjurs Friskole og Børnehaven Solbærkrogen pr. 1. august 2019. Foto: Midtdjurs Friskole

Midtdjurs Friskole henter sin nye boss i Norddjurs

Martin Bregendahl Bak med en lederfortid i Norddjurs hos Toubro Børneby og 10. KlasseCenter Norddjurs tager over i Nimtofte ved næste skoleårs start

Af
Lars Norman Thomsen

NIMTOFTE På en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften i sidste uge besluttede den fremmødte forældrekreds enstemmigt at pege på Martin Bregendahl Bak, 39, som ny leder af Midtdjurs Friskole og Børnehaven Solbærkrogen.

Ved den skriftlige afstemning var der total opbakning til Martin Bregendahl Bak, oplyser bestyrelsen. Dermed bekræftede de fremmødte ansættelsesudvalgets indstilling.

Martin Bregendahl Bak starter 1. august 2019, men forældre og børn kan allerede hilse på ham til skolefesten 13. juni.

Martin Bregendahl Bak har tidligere været distriktsleder af Toubro Børneby gennem seks år og fra 1. januar 2018 leder på 10. KlasseCenter Norddjurs i Grenaa. Midtdjurs Friskole er den mindste af hele seks privatskoler i Syddjurs.

Afløser Jørgen Fønss Bach

Martin Bregendahl Bak afløser Jørgen Føns Bach som skoleleder. Sidstnævnte begyndte i Nimtofte i august 2012, men har i dette skoleår været fraværende grundet sygdom.

Derfor har veteranen Christine Høeg Hansen, der har været med fra Midtdjurs Friskoles start i skoleåret 2010/2011, været konstitueret som leder.

Midtdjurs Friskole opstod i kølvandet på, at et flertal i maj 2009 i det foregående Syddjurs Byråd besluttede at nedlægge Nimtoftes mangeårige folkeskole, Bauneskolen sammen med folkeskolerne i Ugelbølle og Feldballe, hvor der også lynhurtigt blev dannet friskoler som alternativ.

I god gænge

Ved skoleårets begyndelse i august 2017 fusionerede Børnehaven Solbærkrogen med Midtdjurs Friskole.

Ved vedtagelsen af det kommunale budget for 2017 fik daginstitutionerne i Feldballe og Nimtofte af et politisk flertal besked på, at de havde to muligheder: 1: Lad byernes friskoler stå for driften pr. 1. august 2017 - eller 2: Bliv en underafdeling af en større institution. Kolind for Solbærkrogens vedkommende. Rønde for Feldballes.

Begge steder valgte man det første.

Formedelst 500.000 kroner købte Midtdjurs Friskole byens kommunale børnehave af Syddjurs Kommune, som man i 2015 købte den kommunale skolebygning med tilhørende udearealer for 1 million kr. af samme Syddjurs Kommune. Beløbet blev aftalt til at skulle afdrages rentefrit over ti år, hvor det første halvandet år var afdragsfrit.

Her ved indgangen til juni 2019 går der 90 børn på skolen fordelt fra 0. til 8 klasse.

"I skoleåret 19/20 får vi vores første 9. klasse," fortæller Ulla Johannesen fra bestyrelsen.

Følger strategien

Dermed tager skolen hul på at udfolde den overordnede strategi, som bestyrelsen har haft liggende i den tidligere formand Jakob Altenborgs skuffe.

Den går i alt sin enkelthed ud på at kunne tilbyde ti skoleklasser fra 0. til 9. klasse med ti elever i hver klasse.

Det vil sikre skolen et solidt økonomisk fundament.

Solbærkrogen vil pr. 1. august 2019 have 25 børn i børnehaven og 11 i vuggestuen. Så den nye skoleleder kommer til et miljø, hvor man ved hård fight har opnået at skabe et solidt fundament for driften.

Publiceret 29 May 2019 15:30