Benny Madsen havde medbragt vin fra sin egen vingård Byington i Californien da han talte til årets iværksættere og samtidig udbød en skål for mange gode ideer. Foto: Kasper Hornbæk

Benny Madsen havde medbragt vin fra sin egen vingård Byington i Californien da han talte til årets iværksættere og samtidig udbød en skål for mange gode ideer. Foto: Kasper Hornbæk

Østjylland har fundet smutvej til Silicon Valley

Business Region Aarhus med bestyrelsesformand og Norddjurs borgmester Jan Petersen i spidsen har fået idéer til en østjysk smutvej til teknologi-mekkaet syd for San Francisco

Af
Lars Norman Thomsen

ERHVERVSLIV Den sagnomspundne dal syd for San Francisco, Silicon Valley er verdens største centrum for ny innovation og teknologi. Et mekka for potente iværksættere.

Det har Østjylland også fået øje på, og nu forsøger Business Region Aarhus at finde en dør til Silicon Valley før østjyske virksomheder og iværksættere.

Forretningsmulighederne i Silicon Valley er store, hvis man som østjysk virksomhed sidder med det rigtige produkt.

"Det er væsentligt, at de østjyske vækstvirksomheder både inden for teknologi, fødevarer og andre brancher kan komme videre ud i verden og ikke mindst få adgang til Silicon Valley. I dag er en global start også en stærk start. Derfor er det helt oplagt, at vi skaber en østjysk smutvej til Silicon Valley. Dermed gør vi vejen ud i verden kortere," udtaler Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune, i en pressemeddelse fra Busines Region Aarhus.

Årsagen er, at Jan Petersen sad for bordenden ved et møde på Sostrup Slot i sidste uge, samme sted hvor Business Region Aarhus også torsdag kårede vinderne af årets iværksætterpris og uddelte årets tech-pris (læs andetsteds, red.) , som Benny Madsen overrakte.

På mødet drøftede Benny Madsen, den danske generalkonsul i Silicon Valley og CEO for det danske Innovations Center i Silicon Valley, Katrine Paaby Joensen og Business Region Aarhus, hvordan smutvejen kan blive til virkelighed.

USA er ikke alene verdens største marked. Det er også Danmarks fjerde største eksportmarked.

"Det var et meget positivt møde og helt konkret bliver det meget snart muligt blot at ringe til Business Region Aarhus for at få en vej videre. Og så er vi i drøftelser om afholdelse af workshops for iværksættere og på sigt endnu flere samarbejdsmuligheder til gavn for virksomhederne," fortæller Jan Petersen.

700 mio. dollars

Benny Madsen kommer oprindelig fra Viborg-egnen og er uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet. Han har i over 25 år boet i USA og slog sig ned i Silicon Valley med sine forretningspartnere og udviklede en iværksættervirksomhed. Den blev senere solgt for 700 mio. dollars – svarende til omkring fire mia. kr. Han ejer og driver nu en vingård i Californien og hjælper samtidig virksomheder ind i Silicon Valley, ligesom han selv investerer i iværksættervirksomheder.

"Jeg er yderst imponeret over de iværksættervirksomheder, der blev præsenteret til finalen i dag. Det var fantastisk at se, hvor meget der sker i Østjylland," lød det fra Benny Madsen, ved uddelingen af Iværksætterprisen 2019, som blev uddelt sammen med årets tech-pris.

Business Region Aarhus består af de 12 kommuner Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus. og udgør tilsammen det største vækstcenter uden for hovedstaden. Iværksættere i Østjylland skaber årligt 4000 nye job, vurderer man hos Business Region Aarhus.

Publiceret 29 May 2019 23:36