Britt Bager krydser klinger med Leif Lahn Jensen mandag aften i Riddersalen på Gammel Estrup. Foto: Lars Norman Thomsen

Britt Bager krydser klinger med Leif Lahn Jensen mandag aften i Riddersalen på Gammel Estrup. Foto: Lars Norman Thomsen

FV 2019: Britt Bager og Leif Lahn mødes til erhvervspolitisk debat

Er der en reel connection til Christiansborg, når det gælder den nære erhvervspolitik på Djursland?

Af
Lars Norman Thomsen

Riddersalen på Gammel Estrup lægger lokaler til mandagens erhvervspolitiske debat med de lokale MF'ere og folketingskandidater Leif Lahn Jensen (S) og Britt Bager (V).

Business Djursland arrangerer.

"Som Djurslands største erhvervsforening ser jeg det som en selvfølge, at vi som forening danner rammen for den potentielle udvikling i erhvervslivet her på Djursland. Hvis Djursland skal klare sig bedre og tiltrække mere arbejdskraft, forudsætter det et erhvervspolitisk fokus fra vores side, samt at de, der skal repræsentere os i de kommende år, ved, hvad Djursland har brug for," udtaler Ole Sørensen, konstitueret formand for Business Djursland forud for debatmødet.

Komplementære størrelser

Det er en kendt sag, at når det gælder Djursland, koordinerer Britt Bager og Leif Lahn Jensen tingene tæt.

Derfor møder de ikke op mandag med hver sit tæskehold, fordi de ser meget forskelligt på, hvad der gavner Djursland, når talen falder på den nære erhvervspolitik.

Britt Bager og Leif Lahn Jensen er såkaldte komplementære politiske størrelser, hvor den enes vægt på Christiansborg forudsætter den anden, hvis der skal rykkes på Borgen i forhold til Djursland. Det er de to helt afklarede med.

Hvem af de to, der har regeringsbænkene tættest på, afgør arbejdsfordelingen. Er det blå side, er det Leif Lahn Jensen, der spiller rollen som bad guy.

Britt Bager kommer til at påtage sig rollen, hvis den kommende regering bliver med Mette Frederiksen i spidsen.

Mulige temaer

Temaer som infrastruktur - både den fysiske og den digitale - og uddannelse kommer naturligvis på dagsordenen mandag, og det samme gør mulighederne for at sikre lokale virksomheder kvalificeret arbejdskraft.

Produktionskommunen Norddjurs og pendlerkommunen Syddjurs har af indlysende årsager væsensforskellige udfordringer, når det gælder erhvervspolitiske dagsordener. Det vil også være et aktuelt tema at forholde sig til.

Lige nu rykker Norddjurs og Syddjurs i hver sin retning målt på befolkningstal. Syddjurs boomer, mens Norddjurs gør det modsatte.

Hænger det sammen med, at pengeinstitutterne er mere hooked på at låne penge til køb af et hus i Hornslet end i Vivild?

Det erhvervspolitiske debatmøde afvikles i tidsrummet klokken 17-19.

Publiceret 27 May 2019 14:30