FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen vældig tilfreds med sit mandskab efter nedsablingen af Vatanspor. Arkivfoto

FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen vældig tilfreds med sit mandskab efter nedsablingen af Vatanspor. Arkivfoto

Danmarksserien: Jarsmer og Cramer bag storsejr til FC Djursland

FC Djursland vandt med 6-1 sæsonens hidtil største sejr i det vigtige bundopgør mod Vatanspor

Af
Martin Schultz

Efter en med cheftræner Robert Sørensens ord “sindssyg” god 2. halvleg vandt FC Djursland lørdag eftermiddag en storsejr på 6-1 efter 1-1 ved pausen over Vatanspor og forbedrede dermed sine chancer for at at overleve i Danmarksserien væsentligt.

FC Djursland skød nemlig indvandrerklubben fra det vestlige Aarhus helt i sænk i 2. halvleg, hvor især midtbanemotoren Rasmus Cramer og angriberen Nicolaj Jarsmer med hver to mål viste den fornødne skarphed til at sikre hajerne sæsonens hidtil største sejr.

“Med 29 point og tre kampe igen har vi ikke sikret vores overleven matematisk, men vi har en gigantisk sætbold på onsdag, når vi på udebane møder AaB, som på næstsidstepladsen har 21 point,” siger Robert Sørensen om kampen onsdag aften på AaB’s anlæg i Aalborg. Vatanspor har 24 point, mens Lystrup IF med kun 12 point allerede er rykket ud.

Men FC Djursland skulle først gennem en 1. halvleg, hvor gæsterne fra Vatanspor var det bedste hold og havde overtaget, efter at de havde udlignet FC Djurslands tidlige føringsmål efter et kvarters spil.

“Men jeg skal love for vi kom godt igen i 2. halvleg, efter at jeg i pausen havde lukket min frustration over spillet i 1. halvleg ud. Vi trykkede Vatanspor fra starten af 2. halvleg. Vi holdt vores aftaler og løste opgaven til ug med kryds og slange,” forklarer Robert Sørensen.

Ikke tid til at eksperimentere

“Never change a winning team” tænkte cheftræner Robert Sørensen og hans team efter 4-1 sejren forrige lørdag på udebane mod Viby IF.

FC Djursland stillede derfor igen i 3-5-2 formation med Jesper Bredahl på mål, som med sin styrke på de høje bolde i feltet skulle holde de hovedstødsstærke Vatanspor klepperter stangen. I forsvaret stod Emil Bjerre Busk, Nichlas “Høffe” Høpfner Hansen og Casper Stylsvig Bæksted, mens Felipe Soares, Rasmus Cramer og Janus Tranæs Didriksen spillede på midbanen med Søren Koch Østergaard og Christian Rytter Fløjborg på kanterne. Helt fremme skulle Nicolaj Jarsmer og Jamil Faizi sørge for at holde Vatanspors forsvar beskæftiget. Både Jeppe Juhl Jensen og Morten Bruun var ude med skader.

“Vi skulle ikke eksperimentere, for dette hold har med 13 point i den tredie turneringshalvdel vist både mental og spillemæssig styrke. Det er en trup der vil hinanden,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland kom foran efter kun fire minutter, da Emil Bjerre Busk efter en indøvet detalje på et hjørnespark headede hjemmeholdet foran med 1-0.

“Vi var klart bedst de første 10-12 minutter, men blev efter et kvarter spillet tynde af Sibusiso Menantangu og Khaled Paikar, så Tarek Omar Kayed kunne udligne til 1-1. Derefter var Vatanspor det bedste hold i resten af halvlegen,” fortæller Robert Sørensen.

Målfarlig midtbanemotor

Men efter cheftrænerens overhaling i pausen vågnede FC Djursland for alvor til dåd, og Janus Tranæs Didriksen havde en stor chance inden han i det 57. minut kunne bringe hjemmeholdet foran med 2-1 på Nicolaj Jarsmers indlæg i det bagerste rum. Og i det 69. minut tryllede Jamil Faizi i Vatanspors højre side inden han spillede bolden ind i feltet til Rasmus Cramer.

“Jeg ved ikke hvad der går af vores midtbanemotor Rasmus Cramer, for han er nu også begyndt at lave mål. Han lavede en sindssyg god vending og kom alene med Vatanspors målmand, da han scorede for anden kamp i træk,” fortæller Robert Sørensen.

Midt i 2. halvleg erstattede Rasmus Brasch Christian Fløjborg i forsvaret, og Oliver Jensen kom ind i angrebet i stedet for Jamil Faizi, som var kørt træt efter en god indsats.

I de sidste ti minutter slog FC Djursland for alvor sejren fast med tre mål mod et efterhånden opgivende Vatanspor-hold.

“Først scorede Nicolaj Jarsmer på Oliver Jensens oplæg, og i det 85. minut scorede Rasmus Cramer sit andet mål, da han slap fri til scoring efter et klumpspil. I det 90. minut vandt Nicolaj Jarsmer en duel med to Vatanspor spillere efter en lang bold og sluttede målfesten med en scoring til 6-1. Det var en forløsende sejr,” siger Robert Sørensen.

“Det var en gedigen holdindsats, især i 2. halvleg. Men Nicolaj Jarsmer og Rasmus Cramer udmærkede sig med hver to scoringer, og så var Jesper Bredahl i målet god til at plukke Vatanspors høje indlæg,” slutter Robert Sørensen.

FC Djursland skal onsdag aften en tur til Aalborg for at møde AaB. Kampen spilles kl. 19.00 på AaB’s anlæg.

Kampfakta:

Danmarksserien, pulje 4

FC Djursland - Vatanspor 6 - 1 (1 - 1)

Lørdag 25. maj kl.15.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

  • 1 - 0 Emil Bjerre Busk (4. min.)
  • 1 - 1 Tarek Omar Kayed (16. min.)
  • 2 - 1 Janus Tranæs Didriksen (57. min.)
  • 3 - 1 Rasmus Cramer (69. min.)
  • 4 - 1 Nicolaj Jarsmer ((81. min.)
  • 5 - 1 Rasmus Cramer 85. min.)
  • 6 - 1 Nicolaj Jarsmer (90. min.)

Publiceret 27 May 2019 15:00