FV 2019 - debat: Appel til de blå socialdemokrater

Af
Af Laurits Hougaard

formand for Venstre i Nørre Djurs:

"Lars Løkke har rakt en hånd frem

Da Poul Schlütter overtog regeringsmagten efter socialdemokratiet i 1982, var landets økonomi i en meget ringe forfatning. Men Schlütter ændrede markant den førte politik med automatiske dyrtidsreguleringer af lønninger, og devalueringer af kronen til suspension af dyrtidsreguleringerne og en fastkurspolitik. Målet var lav inflation og lav rente.

Dette mål blev forfulgt af både Poul Nyrups socialdemokratiske regering i 90’erne, og Foghs VK regering frem til 2011.

Helle Thorning-Schmidt, som blev statsminister i 2011, havde i sin regering en Bjarne Corydon og en Magrethe Vestager, som dem der satte retningen. De viderefulgte i hovedtræk denne sunde økonomiske politik. Dette er en af hovedårsagerne til, at Danmark i dag har en meget stærk økonomi.

Efter 37 år med en stabil og i hovedtræk sund økonomisk politik, har mange danskere efterhånden det indtryk, at det er lige meget, hvem der sidder ved roret. Man skal imidlertid huske på, at Nyrups regering i 90’erne var uden SF og Enhedslisten, men derimod med midterpartierne, og at Bjarne Corydon og Magrethe Vestager ikke længere er i dansk politik. Disse ting gør i sig selv en meget stor forskel.

Når Lars Løkke Rasmussen nu med bogen, der udkom i sidste uge, rækker en hånd frem til Mette Frederiksen, er det højst sandsynligt for, at i det tilfælde hun har et flertal og kan danne regering, at holde Socialdemokratiet på sporet.

Socialdemokratiet har nu her midt i valgkampen lagt en plan frem med 37 mia. mere til velfærd. Nicolai Wammen siger pengene skal komme fra de rige, og fra de, som arver virksomheder, altså en direkte skat på produktionen, som er den, vi alle skal leve af i fremtiden.

Dette vidner ikke om økonomisk ansvarlighed

Hvis Mette Frederiksen ikke tager imod Løkkes tilbud, vil hun jo være nødt til at søge sit flertal til venstre i salen, og dermed være afhængig af den yderste venstrefløj.

Dette vil gøre den økonomiske uansvarlighed endnu større. Alle løfter om øget velfærd, klima osv. er jo på den lange bane, ikke noget værd, hvis ikke man samtidig sørger for, at erhvervslivet har gode vilkår, som gør det i stand til at tjene de penge, der skal finansiere alle løfterne.

Penge er ikke noget, der vokser på træerne.

Jeg vil hermed gerne appellere specielt til ” de blå socialdemokrater” om at tænke sig om en ekstra gang, inden man sætter sit kryds d. 5. juni."

Publiceret 22 May 2019 15:30