Illustration. Kilde: Teatret OM.

Illustration. Kilde: Teatret OM.

Udendørs teater ved fyrtårnet på Sletterhage

Teatret OM opfører historier fra havet ved Sletterhage fyr

teater Som optakt til den store regionale kulturfestival i juni: "Europæisk Kulturregion" kommer Teatret OM til Sletterhage Fyr med forestillingen "Lighthouses - historier fra havet". Det er 17. maj kl. 19.30 og 18. maj kl. 14 og 19.30.

Annemarie Waagepetersen, skuespiller, musiker og koordinator på det Ringkøbing-baserede teater fortæller, at publikum kan glæde sig til at opleve Sletterhage Fyr på en ny måde, hvor man både ser fyret udefra og indefra, går en tur langs stranden og kommer rundt i området.

Det overordnede tema er, at fyrtårnene står ved grænsen mellem hav og land, hvor gamle historiske strandinger har fundet sted, med skibbrudne eller strandingsgods, der driver ind. Annemarie Waagepetersen tilføjer, at forestillingen også kaster et blik på nutiden, set i historisk perspektiv med vandringer, rejser og migration. Kaffe og kage er en integreret del af forestillingen.

Teatret OM har samarbejdet med Sletterhage fyrs Venner, Kulturhuset Helgenæs Præstegaard, Helgenæs Stadsteater og Strandgaarden v. Ole V. Pedersen.

Forestillingen turnerer til Sletterhage fyr, Bovbjerg fyr, Vesborg fyr og Lyngvig fyr.

-ab

Publiceret 16 May 2019 10:00