Tonni Trifolikum på jagt i udklædningskassen efter et passende kostume til pigerne. Fotos: Anette Bonde.

Tonni Trifolikum på jagt i udklædningskassen efter et passende kostume til pigerne. Fotos: Anette Bonde.

Trifolikum på Hyrdebakken: Stur-r-rt stur-r-rt nummer

To ugers forberedelser på den integrerede institution Hyrdebakken i Ebeltoft

Cirkus "Hvor er klovnen?", "Klovnen siger...", "Jeg har lige snakket med klovnen...."

Gøgleren Tonni Trifolikum havde i sidste uge den lidt tvivlsomme ære at blive omtalt som 'klovnen' af alle sine med-artister. Det var sådan, børnene i den integrerede institution Hyrdebakken kendte ham bedst.

Tonni Trifolikum skabte sammen med børnene og personalet i Hyrdebakken en magisk uge med at øve cirkusnumre. Fredag blev cirkusforestillingen fremført til fornøjelse for både beboerne på plejehjemmet, byens dagplejebørn og børnene i Børnehuset Æblehaven, der var inviteret til formiddagsforestillingen, og for forældrene der kom om eftermiddagen.

Ugen forinden havde børnene og personalet gjort andre forberedelser, blandt andet med at lave heste af papkasser og øve sæbebobledans med vuggestuebørnene iført bi-kostumer.

"Vi vil hinanden"

Netop cirkustemaet rammer godt ind i den grundkultur, som er vigtig i Hyrdebakken, fortæller pædagog Lise Rousing.

"Det at vi vil hinanden på tværs af børnegrupperne og på tværs af barn-voksen kommer virkelig til udtryk med cirkustemaet. Vi bliver ét stort fællesskab. Samtidig er det magisk på den måde, at alle bidrager og byder ind med noget værdifuldt."

Også de pædagogiske læreplaner tages der højde for.

"Her er hele spektret repræsenteret: motorik, sanser, fantasi, sprog, musik, at vente på tur og være fælles om at skabe noget."

Cirkus og sommerfest

Onsdag eftermiddag blev Tonni Trifolikums cirkustelt stillet op på legepladsen med hjælp fra nogle af forældrene. Og så kunne børnene for alvor begynde at glæde sig til at vise cirkus. Der var blandt andet numre med vimpler, cirkusheste, cykelartisteri, tryllekunst, klovnerier, fakirer og hulahop-ringe.

Efter eftermiddagsforestillingen fredag gik cirkus'et stille og roligt over i Hyrdebakkens sommerfest, hvor forældrene havde medbragt mad til et fælles ta'selv-bord.

Publiceret 15 May 2019 17:00