FV2019: Britt Bager afviser klart Nye Borgerlige og Stram Kurs

Venstres politiske ordfører er ikke overraskende helt enig med statsministeren i synet på Nye Borgerlige og Rasmus Paludans Stram Kurs

Af
Lars Norman Thomsen

FV2019 - Vil/kan en kommende borgerlig regering med Venstre i spidsen bygge sit parlamentariske grundlag på mandater fra Nye Borgerlige og Stram Kurs?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har de første dage i valgkampen været klar i spyttet om et de centrale spørgsmål i valgkampen.

Forleden sagde han på direkte tv i den første partilederdebat på DR1, at han ikke kunne bygge sit parlamentariske grundlag på partier, der er villige til politisk at se stort på de internationale konventioner.

"Jeg kommer da aldrig nogensinde til at basere et regeringsprojekt på synspunkter, der handler om, at vi skal gå op imod Grundloven og forbyde religionsfrihed. Eller at vi skal melde os ud af det internationale samfund og ikke leve op til vores internationale forpligtelser," lød det direkte fra statsministerens mund.

Bager enig

Venstres politiske ordfører Britt Bager, der er opstillet i Djurskredsen, er ikke overraskende enig med sin partifælle og statsminister:

"Vi kommer ikke til at bygge en regering på et politisk samarbejde med Rasmus Paludan. Det har statsministeren sagt meget klart, og det siger jeg også meget klart. Rasmus Paludans synspunkter er meget langt væk fra Venstres DNA, som bygger på frihed og fællesskab," understreger Britt Bager.

I forhold til Nye Borgerlige gælder det samme.

"Hvis et parti fastholder, at det er villig til at se stort på de internationale konventioner, som Danmark har forpligtet sig på, når det kommer i Folketinget, så kan partiet ikke være en del af et regeringsprojekt, hvor Venstre er med."

Negativ parlamentarisme

Lars Løkke Rasmussen betonede under partilederdebatten, at vi i Danmark har negativ parlamentarisme, at man som regering blot ikke skal have et flertal imod sig.

Netop for ikke at udelukke den mulighed, at også Nye Borgerlige og Stram Kurs på valgnatten peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Negativ Parlamentarisme gælder imidlertid alene for, om en regering kan blive siddende efter et valg.

Enhver lov skal naturligvis have et flertal i Folketinget bag sig for at blive vedtaget.

Publiceret 09 May 2019 15:00