De to østjyske politikere Britt Bager (V) og Iben Sønderup (S) er politisk uenige, men enige om, at der skal vælges flere kvinder til Folketinget. Pressefoto

De to østjyske politikere Britt Bager (V) og Iben Sønderup (S) er politisk uenige, men enige om, at der skal vælges flere kvinder til Folketinget. Pressefoto

Østjyder i offensiven for flere kvinder i Folketinget

På tværs af partiskel lancerer Iben Sønderup (S) og Britt Bager (V) kampagne på Youtube og med en flyer for at få flere kvinder valgt ind

politik Der skal flere kvinder i Folketinget. Det mener to østjyske politikere, som på tværs af partiskel går ud med en fælles opfordring til vælgerne.

Britt Bager er politisk ordfører for Venstre i Folketinget, mens Iben Sønderup er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Randers. Begge opstiller til folketingsvalget, og man kan stemme på dem i hele Østjylland.

De to politikere lancerer nu et Youtube-program under titlen 'Østjysk Duel', hvor man allerede nu kan se en lille video om, hvorfor de mener, der skal flere kvinder i Folketinget.

Har andre interesser

"Når vi går ud med det her budskab, så er det fordi, der lige nu kun er 37 procent kvinder i Folketinget. Det tal skal være højere," siger Britt Bager i en pressemeddelelse.

"Kvinder interesserer sig ofte for andre ting end mænd. Det gælder for eksempel stress blandt unge, familiepolitik og kemi i legetøj," fortsætter hun.

Og Iben Sønderup fortsætter:

"I Danmark har vi et af Europas mest kønsopdelte arbejdsmarkeder. Det betyder, at kvinder og mænd lever meget forskellige liv og derfor har forskellige livserfaringer. Det er typisk kvinder, der passer vores børn og vores ældre, og tager sig af vores psykisk sårbare unge," siger hun i pressemeddelelsen.

De to politikere er bekymrede for, at kvinders erfaringer fra hverdagen ikke kommer nok i fokus, når der vedtages ny lovgivning på Christiansborg. For det er vigtigt, at beslutningstagerne interesserer sig for de samme emner, som befolkningen gør, understreger de.

"Synes du, lige som vi gør, at det er vigtigt, at dine børn vokser op i en verden, hvor der er tid til omsorg, gode muligheder for uddannelse og et rent miljø, så stem personligt på en af os," opfordrer de i en fælles flyer, som de drager på kampagne med.

Der er ellers mange emner, som de er uenige i.

Iben Sønderup har i flere læserbreve kritiseret regeringens besparelser på uddannelse, som Britt Bager har forsvaret.

Modsat har Britt Bager beskyldt Iben Sønderup og Socialdemokraterne for at ville føre en slap og lempelig udlændingepolitik, og det har Iben Sønderup forsvaret.

På gaden sammen

Men begge arbejder for at gøre hverdagen lettere for danskerne og skabe resultater for både Østjylland og hele Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

I den kommende tid kan vælgerne følge med på Youtube og Facebook, møde dem til debatmøder og på gaden.

"Stem personligt på en kvinde, hvis demokratiet skal vinde," skriver de på forsiden af deres fælles flyer.

jesl

Publiceret 09 May 2019 10:39