Djurs Sommerland har lige nu fokus på sæsonstarten lørdag 4. maj med Tigeren som det store trækplaster, men forlystelsesparken har nu også fået godkendt lokalplanen, der giver mulighed for at opføre overnatningspladser i tilknytning til Djurs Sommerland. Foto: Djurs Sommerland

Djurs Sommerland har lige nu fokus på sæsonstarten lørdag 4. maj med Tigeren som det store trækplaster, men forlystelsesparken har nu også fået godkendt lokalplanen, der giver mulighed for at opføre overnatningspladser i tilknytning til Djurs Sommerland. Foto: Djurs Sommerland

Djurs Sommerland har nu licens til at drive hotel

Syddjurs Byråd vedtog i sidste uge lokalplanen for et 210.000 kvadratmeter stort areal ved Djurs Sommerland, hvor der kan opføres hotel, feriehytter og campingpladser

Af
Lars Norman Thomsen

NIMTOFTE Syddjurs Byråd vedtog i sidste uge lokalplanen for et 210.000 kvadratmeter stort areal i tilknytning til Djurs Sommerland.

Forlystelsesparken ved Nimtofte, der åbner en ny sæson 4. maj, og i 2018 satte besøgsrekord med 818.000 gæster, kan med vedtagelsen af lokalplanen hive en gammel plan frem fra skrivebordsskuffen.

Fornyelse er vigtigt

Lokalplanen giver plads til at opføre 450 hotelenheder (hotel, feriehytter og campingpladser) fordelt på 33.000 kvadratmeter stort byggeri. Det bliver altafgørende for at øge besøgstallet yderligere, har direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland, tidligere forklaret til Lokalavisen.

“Fornyelse er altafgørende i en branche som vores, og de sidste 10 års investeringer (mere end 500 mio. kroner, red.) i blandt andet 27 nye forlystelser satte afgørende fart på besøgstallet," udtalte Henrik B. Nielsen til Lokalavisen forud for sæsonstarten i 2018.

Lokalplanen giver mulighed for etablering af en feriepark i form af et feriecenter og en campingplads, herunder overnatningsfaciliteter i form af hotel med værelser samt sammenbyggede og fritliggende hytter, pladser til campingvogne, autocampere, telte og campinghytter. Ferieparken omfatter desuden anvendelse til receptioner, spisesteder, personalefaciliteter, lager og depoter, indendørs og udendørs legeområder, kiosker, salgssteder med for eksempel souvenirs, butik med dagligvarer til ferieparkens forsyning, samt servicebygning til campingpladsen.

Den enkelte hotelenhed kan opføres med et maksimalt areal på 60 kvadratmeter for de fritliggende hotelenheder i form af feriehytter. Desuden må sammenbyggede hotelenheder maksimalt være 100 kvadratmeter store. De må opføres i 2,5 etager. Derudover kan der opføres en hovedbygning på 3.000 kvadratmeter fordelt på maksimalt 3 etager, ligesom der må etableres dagligvarebutik på maksimalt 250 kvadratmeter.

Højeste og hurtigste

Når Djurs Sommerland åbner lørdag 4. maj bliver det med Tigeren, årets hotte nyhed, som trækplaster. Her vanker der flyveture op i 45 meters højde med 100 km/t.

Tigeren er Danmarks største Gyro Swing, og for de modige, skal man blot være minimum 125 cm høj for at prøve nyheden.

Tigeren er placeret i parkens nye Wild Asia-temaland.

Djurs Sommerland mærker stor interesse i både ind- og udland for at flyve med Tigeren, fortæller Henrik B. Nielsen.

På forhånd har direktøren for det hele store forventninger til årets sæson.

”Vi har solgt et rekordstort antal sæsonkort i forsalg. Vi oplever også stor interesse fra både danske og udenlandske børnefamilier for at komme i Djurs Sommerland og prøve Tigeren og alle de andre forlystelser. Så vi ser mange positive indikationer på, at vi går en velbesøgt tid i møde,” siger Henrik B. Nielsen forud for parkens 39. sæson.

Publiceret 01 May 2019 16:13