Danmarksserien: FC Djursland slap ud af bundopgør med alle tre point

Nicolaj Jarsmer, Emil Bjerre Busk og Søren Koch Østergaard scorede hver et mål i FC Djurslands 3-1 sejr over bundproppen Lystrup IF

Af
Martin Schultz

FC Djursland var for alvor på pointjagt i mødet med bundholdet Lystrup IF lørdag middag på Lystrup Idrætsanlæg, og med en sejr på 3-1 efter 2-1 ved pausen holdt djurslændingene liv i håbet om at samle point nok til at klare skærene i Danmarksserien. Men holdet fik næsten den værst tænkelige start efter blot fire minutters spil.

”Kampen startede som forventet med at Lystrup IF stod dybt og satsede på omstillinger. Det havde vi trænet på op til kampen, og mine spillere virkede også klare, da kampen gik i gang. Men så snorksov vi i det 4. minut i forsvaret ved et hjørnespark, som en af Lystrup IF’s dygtige spillere, Kasper Nygaard, sparkede i mål. I øvrigt efter en situation, hvor dommeren havde dømt et straffespark til Lystrup IF efter hånd på bolden, men heldigvis kunne linjevogteren rette dommeren, for det var en Lystrup-spiller, som havde haft hånd på bolden,” fortæller FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Men gæsterne fra FC Djursland lod sig ikke anfægte af den uheldige start, og allerede efter 9 minutters kunne Nicolaj Jarsmer udligne til 1-1 efter noget, som Robert Sørensen kalder et ”mønsterangreb”.

”Det var et angreb lige efter træningsplanen, hvor bolden startede nede ved målmand Jesper Bredahl og blev spillet frem gennem banen. Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen spillede Casper Stylsvig Bæksted i dybden i venstre side, som spillede bolden indover til Nicolaj Jarsmers scoring,” fortæller Robert Sørensen.

Allerede efter at Lystrup IF havde bragt sig foran med 1-0 trak holdet sig langt tilbage, og FC Djursland sad fuldstændig på spillet i 1. halvleg. Men gæsterne fik først udbytte af overtaget kort før pausen, da der efter et hjørnespark opstod flere muligheder med afslutninger fra først Rasmus Cramer og ”Høffe” inden det lykkedes midtforsvarer Emil Bjerre Busk at bugsere bolden over stregen til 2-1 til FC Djursland.

Udskiftninger ramte ikke niveauet

Medvinden fortsatte for FC Djursland efter pausen, og der skulle kun gå et par minutter, før der stod 3-1 til gæsterne på måltavlen. Rasmus Cramer vandt en duel i feltet og spillede bolden på tværs til Søren Koch Østergaard, som prikkede bolden det sidste stykke over stregen.

”Kampbilledet fortsatte det første kvarter af halvlegen, men så reagerede Lystrup IF og satte tre mand frem. Hjemmeholdet sætte mere tryk på og spillede mere direkte ved at spille lange bolde frem til angriberne, hvor blandt andet indskiftede Nichlas Lawal var med til at skabe uro,” fortæller Robert Sørensen.

FC Djursland udskiftede efter godt et kvarter i 2. halvleg Emil Bjerre Busk for at skåne midterforsvareren, som har været småskadet, og satte angriberen Morten Bruun ind på toppen og trak ”altmuligmanden” Nicolaj Jarsmer ned i midterforsvaret. Lidt senere afløste Christian Rytter Fløjborg Frederik Laursen, og kort efter kom Felipe Soares ind i stedet for Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen.

”Men vores tre udskiftninger ramte ikke det rigtige spændingsniveau og det gav lidt uro på holdet,” siger Robert Sørensen.

Lystrup IF havde en god dobbeltchance med 20 minutter igen, men Jesper Bredahl klarede i to omgange, og Rasmus Brasch havde en god hovedstødsclearing. Men gæsterne holdt hjemmeholdet fra scoringer, så kampen endte med en sejr til FC Djursland, som var tæt på at øge til 4-1 kort før tid, da Morten Bruun slap igennem på en friløber, men lobbede bolden over mål.

Et ungt og uprøvet hold

”Mod Lystrup IF leverede vi en helstøbt holdindsats, men vi manglede noget kynisme i anden halvleg, hvor vores udskiftninger ikke havde den ønskede virkning. Vi så skidt ud til sidst, og på den måde har vi et ungt og uprøvet hold, som skal blive bedre til at holde den gameplan vi har lagt,” siger Robert Sørensen.

”Janus Tranæs Didriksen spillede en god kamp, og Søren Koch Østergaard og Jens Christian Sørensen fik godt fat i Lystrup IF’s farlige venstreside og fik lukket deres offensiv ned mens vi sad på kampen. Også Rasmus Cramer og Casper Stylsvig Bæksted gjorde det godt, men generelt var det en helstøbt indsats,” siger Robert Sørensen.

”Det var en rigtig vigtig sejr. Vi ligger nr. 8 med AaB og Lystrup IF under os. Vatanspor har et point mere end os, og så er der tre point op til Aarhus Fremad,” siger Robert Sørensen.

Netop Aarhus Fremad, som i søndags hjemme vandt en uhørt stor sejr på 8-0 over et af topholdene Nørresundby B, tager søndag kl. 15.00 imod FC Djursland på Riisvangen Stadion i Aarhus.

Kampfakta

Danmarksserien, Pulje 4

Lystrup IF - FC Djursland 1 - 3 (1 - 2)

Lørdag 27. april kl. 13.00 på Lystrup Idrætsanlæg

Målscorere

    1 - 0 Kasper Nygaard (4. min.)

    1 - 1 Nicolaj Jarsmer (9. min.)

    1 - 2 Emil Bjerre Busk (45. min.)

    1 - 3 Søren Koch Østergaard (47. min.)

Publiceret 01 May 2019 06:30